Artikel top billede

Nu begynder vi at se, at de rigtige mennesker lytter og forstår, hvad man kan med big data, siger Morten Frederiksen, partner i Platon.

Partner: Microsoft sidder tungt på big data

Med Computerworld til WPC Dansk big data-virksomhed fortæller her, hvordan Microsoft har rettet kursen ind, og nu sidder tungt på det danske marked for big data-ydelser.

Houston: Konsulenthuset Platon, der specialisere sig i at forvandle danske virksomheders informationer til big data, er helt klar i mælet, når det drejer sig om, hvilke produkter, der er vigtigst for virksomheden.

"Microsoftprodukterne har den største trækkraft i markedet. Det er her, virksomhederne vælger at investere, og det er simpelthen det, kunderne efterspørger," siger Morten Frederiksen, der er partner i Platon.

Platon er platformuafhængig og understøtter udover Microsoft også SAP, IBM, SAS og Oracle, men Platon gør det alligevel klart, at kunderne i øjeblikket rykker mest efter Microsoft-relaterede ydelser.

Ifølge Morten Frederiksen er det et udtryk for, at virksomhederne vægter integrationen på tværs af enheder og platforme.

Big data er netop et af Microsofts punkter på den dagsorden, der er netop er blevet fremlagt på Worldwide Partner Conference i Houston.

Derfor er Danmark Microsoft-land

Ifølge Morten Frederiksen er det særligt det danske marked, der er meget interesserede i Microsofts pallette af big data-produkter. Danmark er Microsoft-land.

"Rigtig mange af vores kunder har Microsoft på et eller andet niveau i virksomheden, det er noget så banalt som at have deres Exchange- og Office-produkter, og det findes jo på 99 procent af alle de desktops, vi ser," fortæller Morten Frederiksen.

Integrationen med resten af kundernes produkter er et af de krav, som Platon oftest støder på, når virksomheden leverer sine big data-konsulentydelser og -løsninger til virksomhederne.

"Folk skal bruge Excel, Sharepoint, Exhcange og Lync til at skabe hele den der integrerede platform omkring den informationsoplevelse, big data hurtigt bliver." siger han.

Læs også:

Partner: Flere er i chok over ny Microsoft-strategi

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning

Microsoft har taget sin tid

Men kundernes big data-efterspørgsel har ikke altid involveret Microsoft, fortæller Morten Frederiksen.

"Jeg må indrømme, at Microsoft ikke var med på banen i starten. Der var det jo næsten udelukkende open-source værktøjet Hadoop, vi brugte,"

Det billede er til gængæld helt anderledes i dag.

"Microsoft er jo meget fokuserede på at få teknologierne bygget ind i deres eksisterende services. Men jeg har en klar forventning om, at de vil fokusere på at integrere flere big data-elementer i den normale SQL-server og dermed demokratisere big data for de danske virksomheder." siger han.

"På den måde vil big data blive langt mere tilgængeligt og langt mere brugbart for almindelige danske virksomheder."

Partner: Big data er det nye normale
Microsofts fokus på big data, ser ud til at blive et rigtigt fornuftigt træk. Ifølge Platon er det danske marked for alvor ved at rykke på de store datasæt.

"Platon har længe holdt seminarer, lavet blogindlæg og medvirket i diverse artikler, og har været en del af big data-hypen, men nu begynder vi at se, at de rigtige mennesker lytter og forstår, hvad man kan med big data."

Platons big data-afdeling indeholder i øjeblikket syv mand, hvor kompetencerne spænder fra databaseadministratorer, matematikere og statistikere.

"Vi har også en aftale med Aarhus Universitet om at kunne trække på deres ressourcer. Det kunne eksempelvis være et samarbejde med ph.d-studerende." siger Morten Frederiksen.

Læs også:

Partner: Flere er i chok over ny Microsoft-strategi

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere