Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Farligt hul i Exchange: Microsoft vil løse problemet

Kritisk sikkerhedshul i Exchange skal løses omgående.

Microsoft er på vej med otte sikkerheds-opdateringer, som selskabet på tirsdag udsender i den månedlige såkaldte 'patch tuesday.'

Opdateringerne skal lukke kritiske huller i Internet Explorer samt i den forretnings-kritiske Exchange Server, ligesom der vil blive fikset mindre alvorlige sikkerheds-problemer i samtlige versioner af Windows.

Sikkerheds-eksperter peger på, at de vigtigste af opdateringerne er sikkerheds-lapperne til Internet Explorer.

Her vil der nemlig blive lukket kritiske sikkerheds-huller i samtlige versioner fra IE & i Windows XP til IE 10 i Windows 8 og Windows RT.

Tre kritiske

Microsoft betegner tre af de otte kommende sikkerheds-opdateringer som 'kritiske,' der er Microsoft mest alvorlige rating af de fire ratings, som selskabet arbejder med.

De øvrige fem er kategoriseret som "vigtige,' der er Microsoft næst-alvorligste rating.

Exchange Server

Den kritiske sikkerheds-opdatering af Exhcange Server dækker alle udgaver fra Exchange 2007 til Exchange 2013.

Den amerikanske sikkerheds-ekspert Tommy Chin fra Core Security skriver i en e-mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at denne sikkerheds-opdatering bør have højeste prioritet.

"Sårbarheden i Exchange udgør en trussel mod alle virksomheder, der kører deres e-mail på Exchange," skriver han.

Andre sikkerheds-eksperter vurderer, at Exchange-opdateringen er en opdatering af Oracles Outside In.

Outside In anvendes i Exchanges biblioteker til at vise fil-attachements i en browser i stedet for at åbne dem i egne applikationer som eksempelvis Microsoft Word.

Oracle udsendte i sidste måned en patch til Outside In - blot en uge efter, at Microsoft udsendte sin samling af sikkerheds-opdateringer for juli.

Microsoft har tidligere patchet Exchange flere gange på grund af bugs i Outside In, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau. Det skete eksempelvis to gange i 2012 og senest i februar i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere