Artikel top billede

Foto: Stephen Little, CC.BY 20

I denne by er det strengt forbudt at bruge Wi-Fi

En amerikansk by har forbud mod brug af Wi-Fi, mobiltelefoner, radio og tv. Men alligevel er der folk, der flytter til byen. 

I dag kan det være svært at forestille sig et liv uden Wi-Fi-forbindelser, mobiltelefoner eller et tv. 

Men ikke desto mindre er det hverdagen i den amerikanske by Green Bank i West Virginia. 

Her må beboerne ty til en god bog, hvis de skal underholdes. Fordi her er det hverken tilladt at fornøje sig med Wi-Fi, mobiltelefoner, radio eller tv, skriver den britiske avis The Daily Mail

Det skyldes, at byen er hjemsted for Green Bank Observatoriet, der blandt andet huser verdens største styrbare radioteleskop, der er 100 × 110 meter stort.

Tilstedeværelsen af det enorme radioteleskop har fået myndighederne til at forbyde al brug af radiosendere i Green Bank og det omkringliggende område, der er døbt The National Radio Quiet Zone.

Fraværet af radiosendere i området omkring byen er afgørende, hvis teleskopet skal virke uden forstyrrelser, og ifølge The Daily Mail har byen derfor en politimand, der patruljerer gaderne på jagt efter signaler fra ulovlige radiosendere.

Tiltrækker ny typer beboere

Man skulle tro, at beboerne ville flygte fra den lille by, der i forvejen blot har 140 indbyggere. Men ifølge The Daily Mail har byen gennem de seneste år haft held til at tiltrække en række indbyggere, der har det til fælles, at de mener, at de har lidelsen "el-overfølsomhed. 

El-overfølsomhed er ikke anerkendt af Sundhedsstyrelsen i Danmark, og ifølge The Daily Mail mødes lidelsen også med stor skepsis fra læger og forskere rundt om i verden. Men de ramte hævder at elektromagnetiske stråling fra blandt andet Wi-Fi-forbindelser og mobiltelefoner er årsagen til, at de lider af en række forskellige symptomer som eksempelvis træthed, hovedpine og udslet. 

Diana Schou er en af de nye el-overfølsommme indbyggere i byen. Hun flyttede til Green Bank i 2007 og er glad for at være flyttet til den isolerede by. 

"Livet er ikke perfekt her. Der er ingen købmand, restauranter eller hospitaler i nærheden, men i det mindste føler jeg mig rask. Nu kan jeg foretage mig ting, og skal ikke hele tiden ligge i sengen med hovedpine," siger hun til det amerikanske online-magasin Slate.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:
 
Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Naboens WiFi-signaler er ikke farlige

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere