Artikel top billede

Foto: Lotus Head

Denne type it-chefer holder kortest tid i jobbet

En undersøgelse af, hvor lang tid it-chefer i gennemsnit har deres stilling, kommer ud med et overraskende resultat.

Hvis man som it-chef tror, at de mest sikre stillinger er dem i den offentlige sektor, risikerer man at få sig en slem overraskelse.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske
CIO.com, der har set nærmere på en undersøgelse af ansættelsesforholdets varrighed for it-cheferne.

Det er desværre kun tal fra USA og Canada, der indgår i rapporten, men ikke desto mindre er konklusionen interessant:

Det er de offentlige it-chefer, der holder kortest tid i jobbet.

Gartner er kommet frem til, at de offentlige it-chefer holder 3,4 år i jobbet.

Der er dermed tale om et fald, for da man lavede samme undersøgelse i 2012, kunne de offentlige it-chefer forvente at holde 4,2 år på posten, og i 2011 var det fem år.

It-cheferne i det private erhvervsliv holder ifølge Gartner-undersøgelsen omtrent et år længere end deres offentlige kolleger.

Med til historien hører, at undersøgelsen ikke tager højde for, om det er it-cheferne selv, der siger op, eller om de bliver fyret.

Der kan således være flere forklaringer på, at ansættelsesforholdet ikke holder længere, end det gør.

Det kan eksempelvis være, at lønningerne i det offentlige ikke er høje nok til at fastholde it-cheferne, at det er sparetider, eller at der er en større del af offentlige it-chefer, der skal til at gå på efterløn/pension end private it-chefer.

Bill Schrier, der er teknisk it-chef i Seattle og har haft den position i næsten ni år, udtaler til CIO.com, at han tror, at eksempelvis det mediepres, der er på offentlige it-chefer, kan være en del af forklaringen.

Stor udskiftning af it-chefer i danske regioner

Hvorvidt billede fra USA og Canada stemmer overens med situationen her i Danmark, er svært at sige, men det er interessant, at vi herhjemme faktisk har oplevet, at en stribe it-chefer fra regionerne forlod deres job.

Computerworld kunne således i januar fortælle, at fire ud af fem af landets regioner i løbet af det seneste års tid havde vinket farvel til deres topchefer inden for it.

It-cheferne blev dog i flere tilfælde i den offentlige sektor, eksempel blev it-chefen fra Region Syddanmark it-chef i Skat, og it-chefen fra Region Nordjylland blev it-chef på Aalborg Universitet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også: 

Masseflugt fra regionerne: CIO'er siger op på stribe

Fem danske top-CIO'er: Her er vores gyldne opskrift




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere