Artikel top billede

TDC's chef for public affairs, Jesper Gronenberg, forstår godt, hvorfor Liberal Alliance gerne vil have åbnet teleforliget fra 1999.

TDC efter Liberal Alliance-kritik: Ja ja, fint nok

Liberal Alliance har kritiseret det 14 år gamle og stadig gældende teleforlig med ønsker om at komme TDC-monopol til livs. Læs her, hvorfor TDC kun har skuldertræk til overs for den udmelding.

Et skuldertræk.

Sådan modtager TDC's direktør for ekstern kommunikation, Jesper Gronenberg, kritikken fra Liberal Alliances it- og teleordfører Mette Bock vedrørende telegigantens påståede de facto-monopol på tele-infrastruktur i Danmark.

Kritikken kom i forbindelse med Mette Bocks ønsker om at få åbnet teleforliget fra 1999, hvor partiet Liberal Alliance ikke eksisterede og derfor ikke havde/har nogen fingeraftryk i forliget.

"Selvfølgelig har Liberal Alliance en interesse i at skabe et billede af, at tiden er løbet fra teleforliget. Sådan er politik jo, og det er fint nok," siger Jesper Gronenberg til Computerworld.

Han fremhæver,at TDC er godt tilfreds med det nuværende og altså 14 år gamle teleforlig, der bygger på brede rammer omkring markedsdrevet udvikling og teknologineutralitet i stedet for detaljestyring.

"Du kan nok finde nogle sjove formuleringer på grund af forligets alder og den teknologiske udvikling, men jeg kan slet ikke forestille mig, at man i et eventuelt nyt forlig vil gå væk fra de to bærende principper," lyder det fra Jesper Gronenberg.

TDC: Vi bliver jo reguleret
At TDC skulle sidde så tungt på infrastrukturen, at ingen andre kan komme til, tilbageviser han.

"Jeg mener, det drejer sig om en forkert forestilling om monopol på infrastrukturen, da en masse fiberselskaber ruller fiber ud i stride strømme i hele landet, og så har vi altså også tre andre operatører med hvert deres mobilnet," siger Jesper Gronenberg.

Han understreger, at TDC bliver reguleret af myndighederne, så det hverken er for dyrt eller for billigt at leje sig ind på telegigantens net, som selskabet er i besiddelse af i kraft af sin tidligere rolle som statsejet teleudbyder.

"Reguleringen er balanceret mellem to hensyn, nemlig at det skal være nemt og enkelt for alternative operatører at kunne komme ind og levere tjenester på vores net. Det vil sige, at prisen ikke må være for høj."

"Samtidig gælder også et andet hensyn, nemlig at andre operatører skal have et incitament til selv at investere i egen infrastruktur - hvilket vil sige, at prisen ikke må være for lav," siger Jesper Gronenberg og eksemplificerer sine udtalelser:

"Hvis man eksempelvis regulerede priserne ned under gulvbrædderne for adgang til TDC's net, så vil det fuldstændig fjerne fiberselskaberne incitament til at foretage investeringer, og alle ville i stedet købe sig ind på TDC's net, da det jo ville være så billigt."

Jesper Gronenberg siger derfor, at det er et økonomisk faktum, at ingen udenlandske investorer ville kigge mod Danmark, hvis lejen til TDC's net ville være alt for billig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere