Artikel top billede

Hvem headhuntes til denne tunge CIO-stilling i Danmark?

En af de tungeste CIO-stillinger her i Danmark er ledig. Hvem er de potentielle kandidater - og hvad er det, de skal kunne?

ComputerViews: Danmark er et lille land, og når det kommer til de helt tunge CIO-stillinger - dem med milliardbudgetter og ansvaret for mange hundrede medarbejdere - er der grundlæggende ikke det helt store kandidat-felt.

En af den slags CIO-stillinger står i øjeblikket ledig, efter at Danske Banks CIO, Peter Trier Schleidt, i slutningen af juli meddelte, at han skulle være koncerndirektør i TDC Operations.

Den stilling tiltræder han den 1. oktober, og det betyder, at Danske Bank lige nu er godt i gang med at finde ud af, hvem den næste CIO skal være.

Processen er i gang

Det er ikke en hvilken som helt post, for CIO'en i Danske Bank står i spidsen for den altoverskyggende digitale mission, banken i flere år har forfulgt.

Stillingen er ikke slået op på de offentlige jobdatabaser, så de nærmere detaljer om jobbet er det svært at sige så meget om - andet end at det i sagens natur er en stilling på et strategisk niveau og med et gigantisk personale og budget-ansvar.

Peter Trier Schleidt har hos Danske Bank haft ansvaret for 2.300 medarbejdere.

Danske Bank oplyser til Computerworld, at "tiden endnu ikke er inde" til at kommentere på ansættelsen af en ny CIO, men at banken "selvfølgelig er i gang med en proces."

Det skal man kunne som CIO i Danske Bank

Vi ved dog også fra Peter Schleidts egen mund, hvad de væsentligste opgaver har været for ham som CIO i Danske Bank, for i forbindelse med udmeldingen om skiftet til TDC, spurgte vi ham, hvad han er mest stolt af, når han stopper i banken. 

"Den ene ting er det, at vi har bygget en fælles it-platform op til Danske Bank og har holdt fast i den, selv om banken er vokset enormt i de år, jeg har været her. At vi har kunnet udbygge og fastholde denne her ene platform og herunder også have nogle succesfulde integrationer af de banker, vi har købt til."

Selv om Peter Schleidt og it-adelingen allerede har realiseret målet om en fælles it-platform, siger det sig selv, at det at vedligeholde og forbedre den også vil være en central opgave for den kommende CIO i Danske Bank.

"Den anden ting er hele den digitalisering af bankvirksomhed, som vi er langt med, selv om vi slet ikke er igennem den transformation endnu, så en bankvirksomhed bliver opfattet som en ren digital virksomhed."

"Vi er kommet et godt stykke og er i hvert fald på forkant, og nu handler det så om at udnytte det til at skabe en bank, som er svær at slå for konkurrenterne," sagde Peter Schleidt desuden i juli til Computerworld.

Hvem er de oplagte kandidater?

"Den tredje ting er, at vi har fået bygget en rigtig stærk organisation op med masser af dygtige medarbejdere. Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det."

Sidste punkt handler naturligvis om god strategisk ledelse, hvilket enhver seriøs kandidat til posten i Danske Bank vil skulle mestre.

Hvem er de oplagte kandidater?

Hvis man nu var et headhunter-bureau og skulle finde Peter Schleidts afløser, er det ikke svært at få øje på oplagte kandidater - igen fordi Danmark og det danske marked for tunge CIO'er ikke er voldsomt stort.

Uden overhovedet at vide, om de ville være interesseret i et tilbud fra Danske Bank, er det svært ikke at komme til at nævne, at der er to tidligere Årets CIO'er i Danmark, der har stillinger ikke ulig Peters Schleidts, bare i konkurrerende pengeinstitutter - den ene er i Nykredit, den anden i Saxo Bank.

Det vil begge på papiret være oplagte kandidater til en stilling som den i Danske Bank, ligesom de øvrige banker og finansvirksomheder er et sted, man naturligt vil kigge hen som headhunter-bureau. 

Men der er jo slet ikke nogen, der siger, at den nye CIO i Danske Bank nødvendigvis skal have en baggrund i bankverdenen.

Eksempelvis rummer listen med nominerede til Årets CIO 2013 flere tunge CIO'er, der i hvert fald har erfaringer med at lede store it-organisationer, styre kæmpe-kontrakter og -budgetter og arbejde med digital innovation.

Endelig er der den mulighed, at den nye CIO i Danske Bank bliver fundet internt i organisationen.

Peter Schleidt har eksempelvis været ansat i Danske Bank siden 1989 og blev først i 2004 udnævnt til CIO.

Peter Trier Schleidt skal starte i sit nye job hos TDC den 1.oktober.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Danske Banks it-direktør: Derfor skifter jeg til TDC

Fem danske top-CIO'er: Her er vores gyldne opskrift




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere