Artikel top billede

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Ud af otte antivirusprogrammer til Mac klarer syv sig godt, mens ét dumper. Her er dommen over, hvad du får i både betalings- og gratis-udgaver til din Mac-sikkerhed.

Antivirus til Mac er stadig i sin vorden, og der er delte meninger om, hvorvidt der overhovedet er behov for beskyttelse af platformen, som historisk ikke er løbet ind i de helt store sikkerhedsproblemer.

En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld fra sidste år viste, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerheds-software installeret på trods af, at malwaren Flashback på det tidspunkt hærgede platformen.

Specielt den sløvende effekt på systemet nævnes som begrundelse for manglende sikkerheds-software.

På den anden side advarer sikkerhedsfolk mod, at der kommer flere og flere trusler mod platformen.

Apple selv har tilsyneladende været lidt i tvivl om, hvad firmaet skal mene om sikkerhed og antivirus.

Sikkerhedsprodukterne til Mac-maskinerne er dog kommet på markedet, og den tyske non-profit-organisation AV-Comparatives har testet otte antiviruspakker til Apples nuværende platform OS X Mountain Lion.

Både de gratis og betalingspakkerne.

Der er ikke givet en karakter til de enkelte produkter, men ifølge AV-Comparatives' vurdering er de syv programmer, der bestod testen, alle gode nok til at forhindre virus på din Mac.

Programmerne har forskellige funktioner, og derfor har AV-Comparatives givet en skriftlig vurdering, så du kan finde det helt rigtige program til dine behov.

Her er dommen:
Testen omfatter blandt malware-genkendelse, brugerfladen og hjælpefunktioner.

Syv af de otte programmer bestod testen og fik stemplet 'Godkendt' plantet i panden.

Et enkelt program fandt ikke malware i tilstrækkelig grad og dumpede.

Her er dommen over de otte programmer:

Avira Security for Mac: Enkelt at bruge og effektivt til at genkende malware. Et godt valg, hvis du ønsker et basisprogram, der giver gratis beskyttelse.

ESET Cyber Security Pro: En sikkerhedspakke med firewall og forældrekontrol. God beskyttelse, nemt at anvende og med gode hjælpefunktioner.

F-Secure Anti-Virus for Mac: God beskyttelse og god brugerflade.

Intego Premium Bundle for Mac: En omfattende pakke med virusbeskyttelse, firewall, forældrekontrol, privacy-kontrol og backup. God malware-genkendelse og god brugerflade.

Kaspersky Security for Mac: Ud over virusbeskyttelse er der forældrekontrol og et virtuelt tastatur. Programmet roses for rigtig god malware-genkendelse samt brugerflade og hjælpefunktioner af høj standard.

Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition: Gratis program med effektiv beskyttelse. Den minimalistiske brugerflade appellerer dog mest til garvede brugere.

KromTech MacKeeper Internet Security: En omfattende sikkerhedspakke med meget effektiv malware-genkendelse. Henvender sig mest til garvede brugere.

Quick Heal Total Security: Dumpede.

Hele testen kan læses her.

Alle egenskaberne er sammenfattet i dette skema:

Kilde: AV-Comparatives. Klik for stort billede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere