Artikel top billede

Her er alle pc-producenternes startmenuer til Windows

Microsoft bringer en form for startmenu tilbage med Windows 8.1, men en række af de helt store pc-producenter har nu lavet deres egne løsninger. Se dem her.

Den meget omdiskuterede Windows-startknap, der oprindeligt forsvandt med Windows 8, men nu til en vis grad vender tilbage med version 8.1, har - rimeligt eller ej - fyldt meget i debatten om Windows 8.

Man skulle tro, at debatten ville forstumme nu, hvor Windows 8.1 er på trapperne, men det ser ikke ud til at være tilfældet.

Senest har Lenovo, verdens største pc-producent, valgt at implementere sin egen startmenu til Windows.

Og faktisk har stort set alle pc-producenter forsøgt at løse startknap-problemet i Windows 8.

Her er løsningerne

Lenovo gør det ved hjælp af løsningen Pokki, som virksomheden Sweetlabs står bag. Pokki ændrer Windows-grænsefladen, så startknappen kommer tilbage, og samtidig tilføjer Pokki flere funktioner og apps til Windows 8.

En lignende aftale eksisterer også mellem Acer og Pokki, mens en virksomhed som HP har lavet sin helt egen startknap-løsning:

"HP Quick Start er en Windows 8 software applikation, der tilbyder en velkendt måde at åbne apps på fra Windows-skrivebordet," skriver HP på sin hjemmeside.

"I Windows 8 er start-knappen og start-menuen fra tidligere versioner af Windows blevet erstattet med startskærmen. Som et alternativ til at bruge den nye Windows 8 startskærm organiserer HP Quick Start dine apps i et format, der minder om den traditionelle Windows startmenu."

Du kan hente HP Quick Start her.

Også Samsung, en anden af de store pc-producenter, har en løsning i form af Quick Starter, der ifølge selskabet "tilføjer en værktøjslinje og startknap til Windows 8-grænsefladen. Det giver brugerne et valg i forhold til interface og tilbyder velkendt navigation."

Du kan downloade Samsungs Quick Starter her.

På Wikipedia finder man desuden en hel liste over forskellige alternativer til Microsofts egen startmenu - heriblandt Classic Shell, som vi tidligere har skrevet om her.

Microsofts egen løsning

Det er dog nok også værd at se nærmere på den løsning, Microsoft selv introducerer med i Windows 8.1.

Som du kan se i demoen herunder, er der tale om en form for startmenu - men med færre funktioner end den model, der anvendes i eksempelvis Windows 7.

I sidste uge gav en psykolog i øvrigt sin vurdering af, hvorfor så mange brugere har haft svært ved at acceptere ændringerne i Windows 8.

"Når man laver om på rutinerne, står man over for et bjerg, hvor det vil tage tre, fire eller fem år at komme op på et højt niveau af effektivitet og færdighed, som man havde med det gamle operativsystem," sagde John Paulin Hansen til Computerworld.

Han har en ph.d. i psykologi og arbejder på IT-Universitetet, hvor han er ekspert og underviser i brugerfladedesign.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Pc-gigant installerer egen start-knap til Windows

Psykolog: Derfor går du i sort over Windows 8 og iOS 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere