Artikel top billede

Nyt CMS vil indtage danske virksomheder med særlig strategi

Et CMS, der satser målrettet på integration med forretningssystemer, vil nu lægge arm med konkurrenterne i Danmark. CMS-rådgiver vurderer mulighederne.

Den digitale tilstedeværelse er et af de sidste områder, hvor virksomhederne for alvor stadig kan differentiere sig.

Derfor er indholdsstyrings-systemerne (CMS) også et af de varme områder og i stigende grad det helt centrale omdrejningspunkt for virksomhedens digitale indsats.

Det svenske firma CMS Crawler satte tal på markedet i marts i år.

I Danmark (.dk) blev der identificeret 84.000 websider, der anvender et genkendeligt indholdsstyringssystem.

CMS til SAP

Det seneste bud på en CMS-løsning til de danske kunder er det tyske e-Spirit CMS, der netop har åbnet et kontor i Danmark.

Et ubeskrevet blad i Danmark, men med rødder syd for grænsen.

"I Tyskland bruger mange virkelig store brands e-Spirit-løsningen, blandt andet Adidas, Bosch, Man og Mediamarkt. I Danmark og Sverige er e-Spirit derimod et ubeskrevet blad for de fleste," siger Bo Petersen, der skal lede det danske kontor for e-Spirit-CMS.

Selv om der er mange om buddet, så mener CMS-rådgiver Janus Boye, at der nok skal blive en plads til tyskerne, specielt i SAP-segmentet.

"e-Spirit har forstået at indfange kunder, der bruger SAP. Da løsningen har teknologisnablen nede i det forretningssystem, er det et oplagt valg for de it-chefer, der bruger SAP," siger han til Computerworld.

"Ikke ulige den model som Microsoft har med SharePoint, der ofte vælges, fordi den passer ind i resten af infrastrukturen. Der, hvor jeg kan se en plads til dem, er således blandt de firmaer, der skal vise SAP-data på deres websider, og hvor eksempelvis Sitecore ikke ligger lige til højrebenet."

Samtidig peger Janus Boye på, at teknologien er baseret på Java og ikke på .NET.

"Oracle har været dominerende på dette marked, og der er derfor plads til en lidt mindre leverandør, som bygger på Java," siger han.

Vurderer du, at der er plads til endnu et CMS i Danmark?

"Ja, det skal nok gå. I øjeblikket skal man lede virkelig længe efter et CMS, der ikke klarer det godt. Der er mange kunder og stor vækst."

Sådan ser CMS-markedet ud

Det mest populære CMS-system i verden er, ifølge CMS Crawler, WordPress med mere end 2,5 millioner installationer, ud af de 40 millioner analyserede sider i forårets statistik. 

Herefter kommer Joomla med lige godt en million installationer.

I Danmark hører Drupal til blandt de mest populære, hvis man ser på udbredelsen.

Ser man på omsætningsmarkedsandelene i Danmark, så er hierarkiet noget anderledes. 

Her vil et system som Drupal ikke figurere særlig højt, da systemet er gratis som udgangspunkt, og pengene i stedet tilfalder det konsulenthus, der udvikler løsningerne.

Her dukker, i følge IDC, firmaet som Sitecore, IBM, OpenText og EMC op som de mest anvendte og som konkurrenter til det nye tyske bud.


Stort dansk CMS sendes i skyen: Giver helt nye vilkår for de ansatte

Open source-CMS'er har alvorlige sikkerhedsproblemer

Derfor er dit CMS pivåbent

Her er de mest populære CMS'er i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere