Artikel top billede

Udviklerne er tossede på Microsoft efter Windows 8.1 udmelding

På Microsofts egen blok lukker udviklerne nu op for posen af galde. Den spyes ud over Windows 8.1, som ikke frigives til udviklerne på forhånd, hvilket der ellers er tradition for. Se hvad de er tossede over.

Developers, developers, developers!

Sådan råbte Steve Ballmers i sin nærmest legendariske tale til sine ansatte

Men den svada gælder øjensynligt ikke Windows 8.1-udviklerne.

Koden er færdig... altså næsten

Microsoft har gjort koden til Windows 8.1 færdig i den såkaldte RTM-udgave, hvilket er den version, som sendes ud til pc-leverandørerne, så de kan installere den på nye computere.

Traditionelt har Microsoft i samme moment sendt RTM-versionen til udviklerne via MSDN (Microsoft Developer Network) eller Microsoft Technet, så de kan begynde at teste software, før styresystemet bliver frigivet til offentligheden.

Men det vil Microsoft ikke med Windows 8.1. 

Nu bliver udviklerne nødt til at vente, indtil operativsystemet frigives til alle i oktober. Der bliver altså ikke mulighed for at teste på platformen og gøre applikationerne klar til den store lancering.

Det har bragt sindene i kog blandt udviklerne.

Ifølge et blog-indlæg på Microsofts web-side holder firmaet koden tilbage fra udviklerne, fordi den stadig skal modificeres lidt.

"I forbindelse med at leverandørerne gør nye og spændende hardware-enheder klar, vil vi samarbejde med dem om at gøre Windows 8.1 helt færdig," skriver Microsofts talsmand Antoine Leblond i et blog-indlæg.

Han skriver også, at Microsoft ikke tilgodeser udviklerne med en version.

"Tidligere blev RTM-versionen også frigivet til udviklerne, men nu har tiderne ændret sig."

I stedet opfordrer kodegiganten til, at udviklerne tester på den forhåndsversion af 8.1, der blev frigivet for et par måneder siden.

Hvad med sikkerheden?

Og det har sat gang i debatten under blog-indlægget.

"I en fantasiverden er den beslutning sikkert ok. Men nu lever vi i den virkelige verden, og udviklerne skal have adgang til RTM-versionen, så vi kan tilpasse programmerne," skriver en af debattørerne.

En anden formulerer denne kritik:

"Hvad med sikkerhedsprogrammer? Kryptering? Antivirus-software? [...] Alt dette stiller krav om en tæt integration, og kan ikke testes i en preview-version. Det giver ingen garanti for kompatibilitet med den endelige version."

Læs også:

Her er datoen for Windows 8.1 i Danmark

Alt om Windows 8.1: I denne måned frigives ny Windows

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere