Artikel top billede

Mobil-operatør køber partner ud for 18 gange prisen for Nokia

Amerikansk mobiloperatør siger farvel og tak til sin partner. Pris: 18 gange prisen for Nokia.

Det amerikanske mobilselskab Verizon Communications køber den britiske partner Vodafone ud af det fælles datterselskab Verizon Wireless.

Vodafone har hidtil ejet 45 procent af det fælles datterselskab.

Verizon lægger gigantiske 734 milliarder kroner på bordet for ejerandelen.

Det svarer til godt 18 gange den pris, som Microsoft tidligere på dagen meddelte, at selskabet ville betale for at overtale hele kriseramte Nokia, hvilket du kan læse mere om her.

Verizon Wireless er USA's største mobiloperatør.

Integrerede services

Verizon begrunder opkøbet med, at selskabet med fuldt ejerskab kan forbedre mulighederne for at få levere integrerede og ubegrænsede services til kunderne.

De to selskabers bestyrelse har allerede enstemmigt givet grønt lys til købet, der betales med en blanding af kontanter og aktier.

"Verizon Wireless bliver bedre udstyret til at udnytte den hastigt udviklende konkurrence-dynamik i markedet som et samlet hele," lyder det fra Lowell McAdan, der er topchef for Verizon.

Prisen er tårnhøj, men det har Verizon været klar til at acceptere på grund af de store strategiske fordele, som handlen fører med sig.

"Verizon vil få kontrol over sin egen fremtid, og selskabet tror klart på en strålende fremtid, og at ejerandelen vil være meget mere værd om få år," siger teleanalytiker Chetan Sharma til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere