Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Rygte: Forhandlergigant vil sluge Dustin

Forhandlergiganten Ateas bugnende pengekasse har sat gang i rygter om nye opkøb. Den største konkurrent er lige nu et varmt emne.

Ejeren af Atea, Ib Kunøe, har ifølge forlydender indstillet sigtekornet på den svenskejede forhandler Dustin som mål for sit næste opkøb.

Atea har over de seneste år købt op mod 50 større og især mindre selskaber og har ad den vej udviklet sig til at blive Nordens største it-forhandler med en omsætning på mere end 20 milliarder kroner.

Men ifølge svenske it24 har Atea i et stykke tid arbejdet med planer om at opkøbe Dustin, som med en samlet omsætning på godt fem milliarder kroner er Ateas største konkurrent på det nordiske marked.

Et køb af Dustin vil dermed befæste Ateas position som den absolutte gigant blandt nordiske it-forhandlere. det vil samtidig være et stort skridt på vejen mod Ateas erklærede mål om at runde en samlet omsætning på 30 milliarder norske kroner med udgangen af 2015 - svarende til en markedsandel på 20 procent.

Logikken i et opkøb af Dustin kan også være, at Atea ad den vej yderligere kan styrke sin position i forhold til mindre kunder i SMB-markedet, hvor Dustin står stærkt. Desuden har Dustin for nylig købt op i Finland, hvor Atea har haft svært ved at etablere sig.

Ateas koncernchef, Claus Hougesen, ønsker ifølge it24 ikke at kommentere rygterne.

"Jeg har været koncernchef i Atea i mange år, og i den periode vi foretaget 49 opkøb. Hvis vi kan finde gode muligheder er vi klar," siger Claus Hougesen til it24.

"Dustin er en meget stærk konkurrent. Jeg kan ikke sige andet, end at opkøb er en del af Ateas strategi. Der er perioder, hvor vi er meget aktive, og der er perioder, hvor vi er knapt så aktive," lyder det fra Claus Hougesen, som afviser, at der er afgivet et egentligt købstilbud på Dustin..

2013 har indtil nu været et atypisk år for Atea, som kun har foretaget få og små opkøb. Kort før sommer gik Atea på lånemarkedet og udstedte for omkring 300 millioner kroner virksomhedsobligationer, samtidig med at man optog et banklån på 500 millioner kroner.

Ateas aktiekurs er den seneste uge steget med fem procent, hvilket også kan ses som et tegn på, at markedet forventer, at noget skal ske indenfor den nærmeste fremtid.

Hovedaktionær i Dustin er kapitalfonden Altor, som købte den svenske familie Lundevall ud af selskabet i 2006. Altor har siden styrket sin ejerandel, hvilket også kan tolkes som forberedelse til et egentligt salg.

Altors kommunikationschef Tor Krusell afviser dog ligesom Claus Hougesen at kommentere sagen.

Læs også:

Store forhandlere vælter sig i penge

Så vild en omsætning har Dustin købt sig til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere