Artikel top billede

Oven i jobbet som Ateas koncernchef vil Claus Hougesen foreløbig også passe jobbet som boss i den danske afdeling.

Atea-boss: Så længe bliver jeg i stolen

It-giganten har sat jagten på ny dansk direktør på stand by.

It-giganten Ateas koncernchef Claus Hougesen har bevilget sig selv en tænkepause, mens han overvejer, hvordan han kan finde en afløser til posten som direktør i Atea Danmark. Frem til nytår er derfor ham selv, der står ved roret i den danske forretning.

Jobbet som chef for de 1.400 hundrede danske medarbejdere blev ledigt i sidste måned, da Lars Johansson meget pludseligt forlod koncernen efter kun halvandet år.

Men ifølge Claus Hougesen er man overhovedet ikke gået i gang med at søge efter en afløser. Han vil heller ikke give noget bud på, om jobbet som Ateas danske chef skal besættes med en intern kandidat.

"Jeg er administrerende direktør i det danske selskab, og det har jeg tænkt mig at være i hvert fald indtil årsskiftet. Nu kører vi året færdig. Jeg sidder i stolen et halvt års tid, og så begynder vi at kigge efter en afløser i det nye år," siger Claus Hougesen.

Under tænkepausen nyder Hougesen efter eget udsagn at være kommet tættere på den daglige forretning.

"Det er fantastisk at få muld under neglene. Vi har en masse dygtige medarbejdere, som jeg kommer lidt tættere på. Det nyder jeg rigtig meget," siger Claus Hougesen.

Han har ikke noget konkret bud på, hvilken profil der vil passe til jobbet som dansk direktør, og han vil ikke afvise, at man ender med at vælge en intern kandidat til jobbet.

"Der er mange, der har meldt sig som interesserede. Så vi udelukker ikke noget. Kan en virksomhed rekruttere internt, som Dansk Bank lige har gjort, så er der ikke nogen oplæringsperiode. Så alle muligheder er åbne," siger Claus Hougesen.

I sidste uge var der i svenske medier forlydender om, at Atea er på vej til at købe sin svenske konkurrent Dustin. Den sag ønsker Claus Hougesen ikke at kommentere, da han er bundet af børsreglerne.

"Så får jeg bare en bøde," lyder det fra Atea-chefen.

Læs også:

Topchef ude af Atea med omgående virkning

Her er de danske generaler i Atea-imperiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere