Artikel top billede

Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp. (Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

790 skole-iPads kunne ikke bruges - kørt på depot efter brøler

To skoler nord for København stod ved skolestart klar med små 800 spritnye iPads til lærere og elever. Der var bare lige ét problem.

Omkring 790 elever på Slagslunde og Ganløse skolerne i Egedal Kommune nord for København havde fået stillet i udsigt, at de kunne få udleveret iPads ved skolestart i august.

Dermed ville eleverne på de to skoler komme på omgangshøjde med andre skoler i kommunen, hvor tusindvis af elever og lærere allerede har fået udleveret tabletcomputere fra Apple.

Men sådan skulle det ikke gå.

For selv om de to skoler har fået opsat fladskærme, projektorer og Apple-tv i alle klasse- og faglokaler, manglede der nemlig et tilstrækkeligt stærkt trådløst netværk på skolerne ved skolestart, så de mange iPads kunne bruges i undervisningen.

Derfor blev de nyindkøbte iPads i første omgang låst inde i et depot, skriver Lokalavisen.dk.

Må vente til efterårsferien

Årsagen til det manglende netværk ligger i, at de to skolers netværkskapacitet ikke er blevet udbygget hen over sommeren, som det ellers lå i kortene.

Det skyldes, at kommunalbestyrelsen besluttede sig for at punge ud til at opgradere netværkene på samtlige Egedals skoler - og altså ikke bare på Slagslunde og Ganløse skolerne

"Det er selvfølgelig rigtig godt, men det betød, at den samlede pris på at opgradere netværk på skolerne blev så stor, at opgaven efter reglerne skulle sendes i udbud," forklarer formanden for skoleudvalget, Karsten Søndergaard (V), til Lokalavisen.dk.

Med et udbud følger også ventetid, måtte skoleudvalget erkende.

"Derfor kommer der først et opgraderet netværk op på skolerne i efterårsferien, men til gengæld sker det på alle skoler," fortæller Karsten Søndergaard til Lokalavisen.dk.

Han forklarer, at Ganløse og Slagslunde skoler oprindeligt først ville have delt iPads ud, når netværket var opgraderet.

"Nu har man imidlertid besluttet, at eleverne godt kan have glæde af dem, selvom netværket ikke er opgraderet endnu," lyder det fra udvalgsformanden.

Forælder: Ringe information
Ikke alle har taget lige godt imod netværksforsinkelsen.

"Det er bare ikke godt nok. Det er synd for både elever og lærere, som var meget klar til at gøre brug af den nye teknologi. Hvorfor har man ikke sørget for tilstrækkelig kapacitet til noget, der har været planlagt så længe," spørger John H. Petersen, der er far til en dreng i 7. klasse på Ganløse Skole.

"Man har åbenbart investeret i iPads uden at sikre sig, at de rent faktisk kan anvendes," fortsætter han.

John H. Petersen er dog mest fortørnet over, at informationsniveauet fra kommunens side har været så ringe, efter den har kastet store dele af skolens budgetter efter iPads på bekostning af andre materialer.

"Hverken lærere eller elever har vidst, hvad der skulle ske," lyder kritikken.

Til det siger Karsten Søndergaard, formand for skoleudvalget, til Lokalavisen.dk:

"Jeg skal beklage, hvis forældre og elever sidder med en oplevelse af, at informationen ikke har været tilstrækkelig, men jeg ved, at vi har bestræbt os på løbende at orientere om tidsplanen."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere