Artikel top billede

Apple iPhone 5s splittet i atomer: Så svær er den at reparere

Er det sværere at reparere Phone 5s i forhold til tidligere iPhone-modeller? De fingerfærdige gutter fra Ifixit.com har splittet Apples nye mobil ad og giver svaret.

Det er efterhånden blevet en tradition, at folkene bag hjemmesiden Ifixit.com nænsomt skiller nye mobiltelefoner ad for at se, hvilke komponenter som er brugt. 

Samtidig gives et bud på, hvor svært det vil være at reparere telefonen, hvis der opstår et problem med hardwaren i maskinrummet.

Senest har Ifixit.com haft fingre i iPhone 5s, som har fået et it-kirurgisk indgreb.

På en skala fra 1 til 10, hvor 1 er sværest eller nærmest umuligt at reparere telefonen, tildeles Apples nye model karakteren 6.

Pas på kablet til fingeraftrykslæseren

Det er forholdsvis nemt at få adgang til batteriet, hvis det skal skiftes, men det vil formentlig kræve professionel assistance at få operationen til at foregå succesfuldt.

Ligesom med iPhone 5 er skærmen den første komponent, der går løs, når telefonen åbnes. Det er naturligvis en fordel i forhold til skærmreparationer.

Til gengæld vurderer Ifixit.com, at det er blevet sværere at fjerne batteriet på iPhone 5s i forhold til version 5. Det kræver nu varme og ihærdighed at få løs.

Desuden kan kablet til fingeraftrykslæseren meget let blive revet ud af sit stik, hvis man ikke passer på, når telefonen åbnes. Ligesom sine forgængere bruges der specielle Pentalobe-skruer, der gør det vanskeligt at åbne telefonen, medmindre man har det rette værktøj.

I øvrigt er det forreste stykke glas, den trykfølsomme plade og LCD én komponent, og derved øges omkostningerne for reparation.

Nemmere at reparere iPhone 5

Folkene bag Ifixit.com når frem til, at det er vanskeligere at reparere iPhone 5s end iPhone 5.

Den ældre iPhone fik en score med 7, mens iPhone 5s må nøjes med 6. Det er i øvrigt samme niveau som iPhone 4s.

Du kan se masser af nærbilleder af indmaden af iPhone 5s her.
Og her følger en video, der kort gennemgår, hvordan iPhone 5s ser ud på indersiden:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere