Artikel top billede

Oracle-stifter Larry Ellison lover vanvittige hastigheder i Oracles database.

Oracle sætter turbo på databasen - nu 100 gange hurtigere

Oracle-stifter Larry Ellison har løftet sløret for, hvad han kalder 'ugudelig hurtig' in-memory-teknologi i den nyeste Oracle-database.

It-giganten Oracle har i denne uge trommet omkring 60.000 it-folk sammen i den californiske storby San Francisco til en uge spækket med produktlanceringer, hands-on-afprøvninger og sikkerhedsløfter til Java.

Blandt de helt store nyheder søndag aften lokal tid, hvor Oracle-stifter og -direktør Larry Ellison gik på scenen, var en in-memory-feature mod merbetaling til selskabets flagskibs-produkt, Oracle Database 12C.

Fra konferencescenen lovede Larry Ellison ifølge PC Worlds amerikanske modermagasin 'ugudelige' hastigheder på dataforespørgsler med in-memory-teknologien.

"Forespørgsler kører 100 gange hurtigere og updates og inserts kører to til tre gange hurtigere," fortalte Larry Ellison publikum ifølge PC World.

Du kan læse mere om in-memory-databaser her

Går i flæsket på SAP

Med nyheden om in-memory-databaser har Oracle rettet kanonerne direkte mod tyske SAP's Hana-database.

SAP har dog ifølge The Wall Street Journal kun skuldertræk til overs for Oracles in-memory-nyhed.

"SAP Hana har leveret realtids-resultater til vores kunder i virkelige miljøer i flere år," lyder det fra SAP i kølvandet på Oracles lancering, efter at selskabet i 2011 for alvor slog på tromme for Hana-databasen. 

Flere på vej

Samtidig er både Microsoft og IBM også på banen med in-memory-databaser, som Oracle altså også skal ud og kæmpe mod.

Larry Ellison holdt dog ifølge PC World igen med sin sædvanlige aggressive mobning af konkurrenternes produkter.

I stedet nøjedes han med at påpege, at den nye in-memory-feature kan benyttes ved blot "at tænde for en kontakt" uden at nævne, hvor meget denne kontakt kommer til at koste.

Computer til 16 millioner

Efter lanceringen af in-memory-funktionaliteten løftede Larry Ellison også sløret for en ny maskine med navnet M6-32 Big Memory Machine med 32 TB DRAM og Sparc 6-chips.

"Det er den hurtigste maskine i verden for in-memory-databaser," hævdede Larry Ellison om den kommende Oracle-maskine.

Det store monstrum har en prislap på tre millioner dollar - godt 16,5 millioner kroner - som Oracle-bossen kalder "en brøkdel af", hvad konkurrenternes produkter koster.

Dertil kommer diverse Oracle-softwareprodukter, som der også skal betales årlige vedligeholdelsesudgifter for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere