Artikel top billede

Test: Denne produktivitets-app koster kassen, men er den pengene værd?

Huskeliste-app'en OmniFocus 2 koster over 100 kroner, men hvorfor købe den, når der findes gratis alternativer?

Bryd alle dine arbejdsopgaver ned i mindre og mere overskuelige opgaver. 

Det er i grove træk tankengangen bag produktivitetsmetoden "Getting Things Done", der ligger til grund for huskeliste-app'en OmniFocus til iPhone, iPad og Mac.

Nu er iPhone-app'en netop kommet i en ny udgave, OmniFocus 2. Men allerede nu kan vi godt advare om, at OmniFocus ikke er til hvem som helst.

Det er app'en til "power-useren", der er villig til at betale den relativt høje pris på 129 kroner for en huskeliste-app.

Den nye app blev lanceret i kølvandet på frigivelsen af Apples iOS 7, og den lægger sig da også tæt op af ad den nye flade designlinje i iOS 7.

Men på trods af de ydre forandringer vil kendere af app'en bemærke, at principperne bag stadigvæk er de samme.

Sådan virker det

Er du en af dem, der aldrig før har stiftet bekendtskab med OmniFocus, må du forberede dig på, at det kræver lidt tilvænning, før du er fortrolig med app'en og dens mange funktioner. Og ja, det kan virke en smule uoverskueligt i starten.

I OmniFocus opdeler du enten dine opgaver i en traditionel "todo-liste" med enkeltstående opgaver eller i projekter.

Et projekt fungerer som en slags mappe, der indeholder alle de mange små opgaver, som dine større projekter består af.

De vigtigste arbejdsopgaver kan du flage, og på hovedskærmen har du hele tiden et overblik over, hvor mange arbejdsopgaver som du mangler at løse.

Giver fuldt overblik

Ønsker du det fulde overblik, kan du klikke ind under den menu, der i OmniFocus hedder "Forecast".

Her får du en liste over alle de opgaver, som du snart har deadline på samtidig med, at den også henter oplysningerne ind fra dine almindelige kalender på telefonen.

Det er muligt at specificere alle dine arbejdsopgaver med en udløbsdato, ligesom du kan gruppere dem i forskellige kategorier - eller 'contexts' som de kaldes i OmniFocus.

OmniFocus indeholder desuden mulighed for at gøre visse opgaver lokations-afhængige.

Men er OmniFocus så pengene værd?

Det vil sige, at du først bliver alarmeret om opgaven, når du træder ind af døren på arbejdet eller ankommer til supermarkedet for at gøre dine indkøb.

Denne funktion er dog ikke særlig unik, og den findes i forvejen i din iPhones indbyggede huskeliste-app, der endda har den fordel, at den har en tættere integration med iOS og iPhonens notifikations-system.  

Er OmniFcous pengende værd

Da Apple med iOS 5 introducerede sin egen huskeliste-app, blev en hel stribe af små og simple huskeliste apps med et slag overflødiggjort. 

Reelt set betyder det, at huskeliste-apps til iOS i dag kun er relevante, hvis de kan appellere til power-useren, der har brug for mere avancerede funktioner og er villig til at betale for dem. 

En sådan app vil OmniFocus 2 gerne være. Og der er heller ingen tvivl om, at OmniFocus giver dig flere avancerede funktioner og bedre mulighed for at administrere dine projekter end de fleste huskeliste-apps. 

Hele pakken er en dyr omgang

Men du kommer også til at betale for det. iPhone-app'en koster 129 kroner, og ønsker du at bruge Omnifocus på flere platforme, må du betale 265 kroner for iPad-app'en og intet mindre end 529 kroner for Mac-app'en.

Med andre ord: Det bliver en ekstrem dyr omgang, hvis du vil have den fulde pakke. Ikke mindst, når nu du med Apples påmindelse-app har gratis adgang til, hvad der bedst kan beskrives som en velfungerende light-udgave af OmniFocus, og som ikke mindst er lettere at anvende og overskue for den almindelige bruger. 

OmniFocus prisniveau er måske ikke afskrækkende, hvis du sammenligner med dyrere erhvervsrettet software. Men jeg må indrømme, at det i hvert fald med mit behov er svært at retfærdiggøre den enorme udgift ved OmniFocus.

Omvendt må jeg også erkende, at jeg ikke er en "power-user", og dermed ikke er i OmniFocus' naturlige målgruppe. 

OmniFocus findes endnu kun til iOS og Mac OSX, og indtil videre er det kun iPhone-app'en, der er kommet i en ny udgave.

Hvilke huske-liste-apps bruger du? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet. 

Læs også:
Fem værktøjer: Hold produktiviteten oppe på hjemmepinden 

Sådan dræber du dine net-overspringshandlinger 

Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere