Artikel top billede

Her er Danmarks tre bedste it-virksomheder

Top 100 2013 Danmarks bedst drevne it-virksomhed kåres om ganske kort tid i Computerworlds Top 100-analyse. Se, hvem de tre nominerede er til hovedprisen her.

Tre danske virksomheder trækker fra alle andre i kampen om at vinde Computerworlds Top 100-analyse.

De tre nominerede, der hver især befinder sig i tre forskellige brancher af it-industrien, er:

API Maintenance Systems A/S

Virksomheden API er bygget op omkring EAM-systemet (Enterprise Asset Management) API-Pro, der bruges til vedligeholdsaktiviteter i fødevare-, pharma-, forsyning-, kraftværk- og havne-industrien.

Selskabets konkurrerer mod nogle af de største aktører på det globale it-marked.

E-Boks A/S

Den danske udbyder af elektronisk post på nettet har i flere år vundet hovedprisen som Danmarks dygtigste it-virksomhed. Selskabet blev født af blandt andre it-giganten KMD.

YouSee A/S

TDC-ejede YouSee buldrer derudaf med sine kablede tv- og bredbåndsløsninger. I år har virksomheden allerede vundet prisen som Danmarks bedst drevne bredbåndsselskab.

Sammen med moderselskabet TDC har virksomheden således også skabt branchens største overskud.

Sådan finder vi vinderen

Når Computerworld i morgen kårer Danmarks bedste it-virksomheder, sker det efter en særlig analyse-tilgang, som er blevet anbefalet af regnskabseksperter.

Metodemæssigt deltager i princippet alle de it-virksomheder, der er tilmeldt Computerworlds brancheguide. Det er langt over tusind virksomheder.

Men kun virksomheder med en omsætning på over 20 millioner kroner kan deltage, ligesom virksomheder skal oplyse en stribe nøgletal i regnskaberne.

Det skyldes, at der måles på fire parametre.

Første nøgletal, virksomhederne bliver bedømt på, er deres effektivitetsgrad, som er lig omsætningen per ansat. 

Dernæst kommer overskudsgrad, der er lig indtjeningen over for omsætningen. Hvor god er virksomheden til at udnytte markedet og produkterne? 

Det tredje parameter er afkastningsgraden, der er lig indtjeningen over for selskabets aktiver. Tallet udtrykker med andre ord virksomhedens evne til at udnytte egne ressourcer eller aktiver. 

Endelig er der målet vækst.

Alle regnskabstal er leveret af Dansk Regnskabsanalyse.

Læs mere om metoden her.
 
Læs også:
Her er Danmarks bedste netværksvirksomhed
Her er Danmarks bedste it-købmænd
YouSee: Derfor er vi Danmarks bedste bredbåndsselskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere