Artikel top billede

Clinkle-stifteren Lucas Duplan i selskab med Richard Branson (Foto: Clinkle)

Rygterne svirrer om ny mobilbetalings-app: Skal overføre penge med lyd

En 22-årig studerende henter millioninvestering til en ny mystisk mobilbetalings-app, der angiveligt kan vende op og ned på, hvordan vi foretager betalinger.

Appen Clinkle har længe været et mindre mysterium.

App'ens bagmand er blot 22 år, og der har kun været få informationer om dens funktioner.

Men ikke desto mindre har Clinkle allerede fået mere end 140 millioner kroner (25 millioner dollar) i finansiering fra nogle af de mest indflydelsesrige investorer i Silicon Valley.

Og Clinkle har netop offentliggjort, at ingen ringere end Virgin-stifteren Sir Richard Branson har valgt at investere et endnu ukendt beløb i appen.

Selvom Clinkle længe har været omgæret med en vis mystik, ved vi dog, at det er en mobilbetalings-app, der er udviklet af den unge amerikaner Lucas Duplan.

Det står desuden klart, at Clinkle vil fungere som en digital pung, der vil gøre det muligt at foretage betalinger via mobiltelefonen uden brug af NFC-chip.

Ambitiøse udmeldinger

Appen kom første gang til den brede offentligheds kendskab, da den amerikanske avis Wall Street Journal i foråret kunne fortælle, at en række studerende på Stanford University i Californien havde valgt at droppe ud af deres datalogi-studier for at hellige sig arbejdet med en ny app ved navn Clinkle.

Avisen skriver, at de studerende i al hemmelighed har arbejdet med projektet de seneste to år ved siden af deres studier.

Ifølge teknologi-bloggen Techcrunch har stifteren Lucas Duplan tidligere proklameret følgende:

"Vi forsøger fundamentalt at ændre, hvordan folk handler. Ethvert mennneske skal hver eneste dag gøre det på denne måde," lød udmeldingen.

Det er dog angiveligt planen, at Clinkle i første omgang blot vil blive udrullet langsomt blandt amerikanske universitetsstuderende. En strategi, som også blev anvendt med stor succes af Facebook.

"Den bedste måde at starte et nyt netværk på er at begynde med en mindre, men tætknyttet, gruppe af mennesker og langsomt udvide derfra," siger Lucas Duplan ifølge Techcrunch. 

Lucas Duplan vil ifølge Techcrunch ikke kommentere på, hvornår appen vil blive gjort tilgængelig for den brede offentlighed.

Skal overføre penge ved hjælp af lyd

Bruger højfrekvente lyde

Silicon Valley-bloggen Valleywag har desuden tidligere beskrevet, at Clinkle formodentligt vil gøre det muligt for brugerne at overføre penge ved hjælp af højfrekvente lyde.

Appen vil altså få telefonen til at udsende en lyd, som ikke umiddelbart kan opfanges af det menneskelige øre, men som kan afkodes af andre telefoner eller betalingsterminaler.

Samtidig med, at investeringen fra Richard Branson blev offentliggjort udsendte Clinkle også denne mytiske promovideo, der beskriver den kommende app, som en del af en folkebevægelse med revolutionært potentiale:

Bliver den som Mobilepay?

På mange måder lyder det som om, at Clinkle har visse fællestræk med Danske Banks betalings-app, Mobilepay. Ganske vist gør Mobilepay ikke brug af højfrekvente lyder, men appen har opnået store popularitet ved at gøre det betydeligt lettere for folk at overføre penge til hinanden.

Indtil videre har mere end 400.000 danskere downloadet Mobilepay, hvilket viser, at der er stor efterspørgsel efter mobile betalingsløsninger, og i øjeblikket arbejder både Nets og de danske teleselskaber på deres egne mobilbetalingsløsninger.

Læs også:
NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger

Dårligt nyt for Apple-brugere: Danske mobilbetalinger kommer ikke til iPhone

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere