Artikel top billede

Ny rapport: BlackBerry er færdig - skynd dig at finde en anden leverandør

Skynd dig at finde og implementere alternative løsninger, lyder det fra anerkendt analysehus. Se her, hvor kort tid BlackBerry har tilbage.

Det er slut for BlackBerry.

Sådan lyder det fra det anerkendte analysehus Gartner, der i en kommende rapport vil anbefale alle professionelle it-kunder og it-chefer at finde alternativer til BlackBerrys smartphones og software.

Gartner anbefaler, at alle nuværende BlackBerry-kunder i erhvervslivet straks - og senest inden for det næste halve år - får fundet og implementeret nye løsninger, der kan erstatte BlackBerrys produkter.

Anbefalingen om at droppe al indkøb af BlackBerry-produkter kommer, efter at selskabet for få dage siden meddelte, at det forventer et underskud på 5,3 milliarder kroner alene i dets andet regnskabskvartal.

Du kan læse mere om BlackBerrys katastrofalt dårlige regnskab her.

Har seks måneder

"Hos Gartner anbefaler vi, at vores [BlackBerry enterprise]-kunder ikke tager længere end seks måneder om at finde og implementere alternativer til BlackBerry," lyder det fra Gartner.

BlackBerry varslede for få dage siden fyring af 4.500 af selskabets 12.500 ansatte. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der desuden forhandlinger i gang om et salg af hele selskabet til det canadiske investerings-selskab Fairfax Financial Holdings.

Gartner opfordrer alle BlackBerry-kunder til omgående at sikre sig, at de har back up-planer klar for deres mobil-data, ligesom Gartner mener, at man i det mindste bør komme i gang med at teste alternative smartphones.

På vej mod undergangen

Analysehuset understreger, at BlackBerry ikke vil forsvinde fra jorden overflade fra den ene dag til den anden. Men selskabet er på vej mod undergangen, mener analysehuset.

"Men vi har formentlig et vindue på seks måneder til at overveje, finde og implementere alternative løsninger," lyder det fra Gartner-analytiker Bill Menezes til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også:

Det kan vi lære af BlackBerrys kollaps.

Jorden brænder under stort mobilfirma: Taber 60 millioner hver eneste dag.

Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte.

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere