Artikel top billede

Så meget tjener Microsoft-cheferne

Se hvem der tjener mest af Microsofts chefer.

En stribe af de af Microsofts topchefer, der nævnes som kandidater til at overtage posten som administrerende direktør efter Steve Ballmer, er også de chefer, der får mest i løn i selskabet.

Det viser tal, som Microsoft har offentliggjort om topchefernes aflønning i form af fast løn og bonus.

Tallene viser, at selskabets daglige chef og driftsdirektør, COO Kevin Turner, er den topchef, der har fået mest i løn og bonus.

Kevin Turner modtog 11,5 millioner kroner i bonus, hvilket er det maksimale i hans kontrakt. Det viser, at Kevin Turner har nået hvert eneste af sine opstillede mål i regnskabsårets løb.

Hertil kommer Kevin Turners faste løn. I alt modtog han 57 millioner kroner i samlet årsløn. Sidste år fik han 58,7 millioner kroner.

105 procent

Satya Nadella, chef for Microsofts såkaldte Cloud and Enterprise-division, modtog hele 105 procent af sin maksinale bonus, i alt 8,8 millioner kroner, mens Amy Hood, Microsofts finansdirektør, modtog 2,5 millioner kroner i bonus.

Også dette svarer til 100 procent af den bonus, som hendes kontrakt frister med.

Værre står det til med Microsofts afgående topchef, Steve Ballmer, der kun modtog 79 procent af sin maksimale bonus.

Steve Ballmer kan ret beset være ligeglad, da hans store ejerandel af Microsoft i forvejen gør ham til mangemilliardær, men en bonus på blot 79 procent af det maksimale tyder på en topchef, der langt fra har nået de mål, som hans bestyrelse har opstillet.

Året før opnåede Steve Ballmer kun 91 procent af sin bonus.

Du kan læse mere om Steve Ballmers årsløn her.

Steve Ballmer meddelte for nylig, at han inden for det kommende år vil træde tilbage som topchef for selskabet.

Meldingen fik Microsofts bestyrelse til straks at give otte af selskabets vigtige topchefer en stribe luktrative aktie-optioner for at forhindre dem i at forlade selskabet, mens Microsoft leder efter en ny topchef.

Kevin Turner modtog her aktieoptioner for 111 millioner kroner, mens Amy Hood modtog optioner for 21 millioner kroner.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere