Artikel top billede

Her er de mest udbredte smartphones på arbejdspladserne

Nye undersøgelser afslører, hvilke styresystemer til smartphones og tablets der dominerer på arbejdspladserne. Få overblikket her.

I en IDC-opgørelse over smartphone-producenternes forsendelser i tredje kvartal i år er Android helt oppe på 79,3 procent på globalt plan.

Der er dermed ganske langt ned til iOS på andenpladsen med 13,2 procent.

Tredjepladsen går til Windows Phone, der er styresystemet på 3,7 procent af de nye smartphones, mens BlackBerry kan klare en markedsandel på 2,9 procent.

Men hvad med på arbejdspladserne?

Her er der dog tale om de nye forsendelser fra producenterne til butikkerne.

Ser man på det samlede antal telefoner, der er i brug ude hos slutbrugerne, vil fordelingen se anderledes ud, ligesom fordelingen hos virksomhederne heller ikke er identisk med det overordnede billede på markedet.

I en rapport fra Forrester (PDF) om trends inden for mobile løsninger til virksomheder i 2013 fremgår det, hvilke styresystemer, der dominerer i dette segment. 

9.766 videnarbejdere har deltaget i den globale undersøgelse, hvor de blandt andet svarer på, hvilket operativsystem der er på deres tablet og smartphone.

Til det svarer 58 procent af tablet-brugerne, at det er iOS, mens 23 procent svarer Android. 11 procent svarer Windows, og otte procent svarer, at det er noget helt fjerde.

Smartphone-fordelingen er mere lige, for her er Android den største platform med 37 procent mod 34 procent til iOS, seks procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Det ønsker vi os

Endnu mere interessant er det dog at se på, hvilke tablets og smartphones som videnarbejderne ønsker sig næste gang.

Her svarer 32 procent eksempelvis, at de ønsker sig en Windows-tablet mod 26 procent til iPad og 12 procent til Android-produkterne.

I forhold til smartphones er det iPhonen, der fører an, for hele 33 procent ønsker en sådan smartphone næste gang, mens 22 procent ønsker en Android-smartphone.

10 procent ønsker en Windows Phone, og syv procent har kig på BlackBerry som den næste smartphone.

Smartphones på danske arbejdspladser

I sidste uge stillede Computerworld læserne her i Danmark spørgsmålet: "Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?"

933 læsere har stemt, og der tegner sig nu (ikke overraskende) et billede af, at iPhone/iOS er den mest udbredte platform i virksomhederne.

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af de læsere, der har stemt.

Mere overraskende er det så, at Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der har stemt, mens hele 19 procent peger på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

Det skal her tilføjes, at der kan være en del læsere fra samme virksomhed, der har stemt, og at der derfor er en del usikkerhed forbundet med resultaterne.

Ikke mange bruger BlackBerry

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

I Computerworld-undersøgelsen er det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i sidste uge.

Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

Endelig svarer samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere