Artikel top billede

Telegigant dropper dyr roaming på data og tale i 115 lande

Et af de helt store teleselskaber på globalt plan giver nu kunderne mulighed for at bruge data og tale på smartphonen i 115 lande - uden at der kommer roaming-afgifter på. Danmark er med på listen.

"Verden er dit netværk."

Sådan lyder budskabet i en ny salgskampagne fra T-Mobile, der opererer i det meste af verden og samlet set har 150 millioner abonnenter ifølge Wikipedia.

Fra og med den 20. oktober vil de amerikanske T-Mobile-kunder kunne tage deres smartphones med til i alt 115 lande rundt omkring i verden uden at frygte de roaming-regninger, mange forbrugere efterhånden har skiftet et dyrt bekendtskab med.

"Få ubegrænset data-dækning i over 100 lande," lyder det på T-Mobiles hjemmeside.

Samtidig kan man i de samme 115 lande sende gratis beskeder og ringe for 20 cents, omkring en krone, i minuttet.

Roaming måske snart fortid

Det fremgår dog også, at der kun er tale om 2G-data, hvilket vil sige GPRS og Edge, men altså ikke 3G og 4G.

Det er dog stadig et tiltag, der potentielt vil kunne få stor betydning for de teleselskaber, der fortsat tjener godt med penge, når kunderne rejser rundt i verden og roamer med deres telefoner.

Nyhedsbureauet AP har et interview med T-Mobiles CEO, John Legere, hvor han fortæller, at T-Mobile har råd til det nye tiltag, fordi selskabet traditionelt ikke har haft de mest rejsende kunder, og derfor heller har haft den største roaming-indtjening.

Med den globale dækning håber selskabet at kunne opveje et eventuelt tab i roaming-indtjening med en tilgang af nye kunder.

Mens T-Mobiles tiltag i første omgang måske ikke har den store betydning for danskerne, er det mere tendensen, man skal hæfte sig ved.

Hvor roaming-indtjeningen tidligere har været lidt af en guldrandet forretning i telebranchen, så er denne indtægtskilde nu ved at forsvinde - blandt andet på grund af regler om, hvor meget man maksimalt må kræve for tale- og data-roaming.

I EU-regi arbejder kommissæren Neelie Kroes nu på helt at fjerne roaming-afgifterne med virkning fra 1. juli 2014, så forbrugerne i fremtiden skal betale samme pris for at tale i mobil eller downloade indhold, uanset hvor i EU-området de befinder sig.

Den type regler vil på sigt kunne påvirke teleselskabernes muligheder for for roaming-indtjening på globalt plan. 

Derfor handler det nu for mange teleselskaber om at udnytte en ellers økonomisk trist tendens til at kapre nye kunder - eksempelvis med tiltag som det fra T-Mobile, ligesom vi også ser den spæde start på en ny type produkter hos danske teleselskaber

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Data-roaming løb helt løbsk: Fik regning på 300.000

Ny EU-plan: Roaming-afgifter skal helt væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere