Artikel top billede

Nokias første Windows-tablet er bedre end Microsoft Surface

Windows RT er ikke død, hvis man spørger Nokia. Den finske mobilproducent er klar med en 10,1 tommer tablet med Microsofts styresystem, og den er på et punkt klart bedre end Surface.

Producenter som Samsung, Lenovo og Asus har forlængst vendt Windows RT ryggen, men det betyder ikke, at styresystemet er parkeret permanent i skammekrogen. 

Nokia har nemlig i dag hevet Windows RT frem i spotlightet igen med lanceringen af Lumia 2520.

Det er en tablet-pc på 10,1 tommer med netop Microsofts styresystem, der er målrettet brug i enheder med mobile processorer.

Nokia har flirtet med tablet-kategorien i flere år, men det er den finske mobilproducents første forsøg med en Windows-tablet.

Lumia 2520 bliver dermed en direkte konkurrent til Microsoft egen Surface 2 - den første model kaldte softwaregiganten Surface RT.

Men på et punkt skiller Lumia 2520 sig væsentligt ud: Den understøtter nemlig 4G/LTE, og derfor kan der indsættes et simkort i enheden, hvilket er en af de funktioner, som Microsofts tablet mangler.

Windows med begrænsninger

Lumia 2520 kører Windows RT 8.1, hvilket lægger nogle begrænsninger på brugsværdien.

Det er eksempelvis ikke muligt at installere programmer selv, men kun apps der findes i Microsoft Store.

Til gengæld er tablet-pc'en udstyret med Office-pakken fra fødslen.

Normalt er kameraet ikke ligefrem den mest sexede del på en tablet-pc, men Nokia har udstyret Lumia 2520 med et Carl Zeiss-objektiv.

Det er første gang, at det bruges på en tablet, og hidtil har Carl Zeiss-objektiverne været Nokias vigtigste ingrediens i virksomhedens kameramobiler.

Kameraet tager fotos i en opløsning på 6,7 megapixel.

Fotodelen er i øvrigt ikke det eneste sted, hvor Nokias mobilekspertise skinner igennem.

Der er også blevet plads korttjenesten HERE, som kendes fra de finske mobiler. Den gør det blandt andet muligt at downloade kort til offline brug.

Betal ekstra for tastatur

Som tilbehør til Lumia 2520 har Nokia udviklet et såkaldt Power Keyboard. Når det kobles til tablet-pc'en, giver det fem timers ekstra batterilevetid.

Der er også to indbyggede USB-porte i tastaturet, hvilket gør det muligt at koble udstyr til, eksempelvis en mus.

Det koster dog ekstra at få fingre i Power Keyboard, og i USA vil prisen være 149 dollar uden moms, cirka 800 kroner.

Selve Lumia 2520 sættes i første omgang til salg i USA, Storbritannien og Finland, inden året er omme, mens den senere vil ende i butikkerne i andre lande. Det er dog endnu ikke afklaret, om og eventuelt hvornår vi får den at se herhjemme.

Prisen i USA er 499 dollar uden moms, cirka 2.750 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere