Artikel top billede

Foto: MIKI Yoshihito ,CC BY 2.0 (Foto: Foto: MIKI Yoshihito ,CC BY 2.0)

Bliv "first mover": Sådan får du de nyeste gadgets fra udlandet

Forbrugerne i USA og Japan har adgang til gadgets, som vi ikke kan komme i nærheden af i Danmark.

Her i Danmark har vi desværre ikke adgang til alle de fede gadgets, der findes på butikshylderne i USA og Japan. 
Eksempelvis har vi gennem de seneste uger omtalt den nye intelligente røgalarm fra Nest, der kun kan købes af folk med adresse i USA. Men også produkter som den første iPhone, iPad, Googles Chromecast og Amazons Kindle var i lang tid efter lanceringen ikke tilgængelige for danske kunder. 

Men det er dog ikke ensbetydende med, at du er tvunget til at rejse over Atlanten for at shoppe, hvis du ønsker at være "first mover".

Der findes en række tjenester som eksempelvis ShopUSA, ReShip og Shipito, der kan sende produkterne til dig i Danmark.

Giver dig en fysisk adresse

For nylig har vi fortalt, hvordan du i Danmark kan få adgang til den amerikanske udgave af Netflix ved at "fake" en amerikansk ip-adresse. Tjenester som ShopUSA fungerer groft sagt på den samme måde - bare med en fysisk adresse i stedet.

Det vil sige, at du ikke bliver udstyret med en ny ip-adresse, men med en helt konkret adresse i en amerikansk stat. Denne adresse skal du oplyse i stedet for din danske, når du foretager dine indkøb på amerikanske webshops.

Herefter bliver varerne sendt til din nye amerikanske adresse og dernæst videresendt til din rigtige adresse i Danmark.  

Hvis du bruger ShopUSA, der er den mest populære af denne type tjenester, kan du på forsiden hurtigt udregne den samlede pris på dine indkøb, før du bestiller. ShopUSA sørger for, at alle afgifter og gebyrer er indregnet, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op. 

Let betaling, men få besparelser

Betalingen for indkøbet bliver afregnet direkte med den amerikanske webshop, mens du også skal afgive dine kreditkortoplysninger til ShopUSA, som herefter automatisk afregner betaling for forsendelse og betaling af afgifter med dig.

Ofte er produkterne også betydeligt billigere i USA. Men går du efter at spare penge, skal du dog være forberedt på, at de høje afgifter, der er forbundet med at indføre produkterne i Danmark betyder, at der sjældent er nævneværdige besparelser at hente.

Eksempelvis koster den nye iPad Air 499 dollar i USA, og med forsendelser og afgifter via ShopUSA vil du komme af med 3.790 kroner, mens den i de danske butikker kun vil koste 3.699 kroner.

Derfor skal den allerede lave dollarkurs være en hel del lavere, før det giver mening ud fra et økonomisk perspektiv.

Japansk alternativ

Der findes dog også tjenester, der tilbyder samme services i andre lande end USA. Ønsker du eksempelvis at få fingre i de mange avancerede og sjove gadgets, som de japanske forbrugere kan svælge i, kan du bruge Tenso, der udstyrer dig med en japansk adresse.

Her på redaktionen har vi endnu ikke nogen erfaringer med Tenso, men tjenesten burde virke på samme måde som fx ShopUSA.

Læs også:
Sådan får du adgang til den amerikanske udgave af Netflix  

De her gadgets gør dit hjem meget mere intellligent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere