Artikel top billede

Sådan klarede DMI brugerstormen

Stormen rasede over Danmark og gav ekstrem travlhed på DMI's hjemmeside.

Da stormen i går rasede over det danske land, søgte mange ind på Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) hjemmeside, dmi.dk.

Faktisk leverede DMI dobbelt op på data i går i forhold til nogen anden dag tidligere i historien.

På grund af de mange forespørgsler og heftige datatræk blev hjemmesiden to gange meget tung at danse med, fortæller DMI's kommunikationschef, Bjarne Siwertsen.

"Vi var ikke decideret nede, men det er selvfølgelig et definitionsspørgsmål, for brugerne kan jo godt have oplevet, at der var lange svartider," siger han til Computerworld.

Løb tør for båndbredde

Bjarne Siwertsen fortæller, at DMI begyndte at løbe tør for båndbredde i går ved 13-tiden, da folk for alvor begyndte at klikke sig ind for at se prognoserne over, hvordan uvejret ville ramme deres landsdel.

Omkring samtidig frøs flere elementer til på DMI's site, hvorefter en tekniker fik gelejdet omkring en tredjedel af trafikken over på en anden forbindelse, der normalt bliver brugt til andre ting end hjemmesidefremvisning - som eksempelvis dataudveksling med forskere.

"Frem mod klokken 18 var der virkelig tryk på, og så stilnede det lidt af igen efter klokken 18," fortæller Bjarne Siwertsen.

Det vil sige, at mens stormen rasede i Østdanmark, begyndte presset på DMI's web-servere at aftage.

Pres på i uvejr

DMI har endnu ikke fuldt overblik over de høje trafik- og data-tal på DMI-sitet, som i går slog flere tidligere rekorder udover data-leveringen.

Den hidtidige besøgsrekord lå i regnvejret den 29. juni 2012, hvor dmi.dk viste 7.957.690 sider set af 1.504.898 besøg af 833.651 unikke besøgende. 

I går havde DMI lidt færre sidevisninger, men flere brugere, der i alt fik set 6.989.280 sider, mens antallet af besøgende lå på 1.600.549 fordelt på 851.299 unikke brugere. 

At DMI's hjemmeside er et yndet mål under uvejr kan næppe komme bag på nogen, da Danmarks Meteorologiske Instituts website under flere tidligere uvejr har haft problemer med at komme tørskoet i land.

Under det store skybrud i 2011 førte de voldsomme regnskyl til deciderede oversvømmelser i el-tavler til instituttets supercomputer, mens net-trafikken i forbindelse med tidligere snestorme og kraftigt regnvejr har ført til deciderede nedbrud.

Til dagligt er dmi.dk dog også en ganske velbesøgt hjemmeside, som på Danske Medier Research' (tidligere FDIM) statistik over de mest besøgte hjemmesider typisk ligger blandt de tre mest velbesøgte i Danmark i samme luftlag som blandt andre dr.dk og krak.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere