Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Unge ansatte blæser på reglerne: Farlige for hele virksomheden

Unge medarbejdere er klar til at blæse højt og flot på alle it-sikkerhedsregler i firmaet. Se her hvorfor.

Unge medarbejdere kan være særdeles farlige for hele virksomheden, viser en ny undersøgelse af unge ansatte fra den digitale generation, som analysefirmaet Fortinet har udarbejdet.

Den øgede risiko skyldes ikke mindst, at de unge medarbejdere i meget stor stil er villige til at blæse på de regler og policies, som virksomheden har for brug af de digitale værktøjer.

Mange virksomheder og deres it-chefer er i dag præget af den såkaldte BYOD-tendens (Bring Your Own Device), hvor medarbejderne insisterer på at kunne anvende deres egne private computere, tablet-computere og smartphones til arbejdsfunktioner.

Det har skabt en række udfordringer for it-cheferne, som du kan læse mere om her.

Klar til at blæse på reglerne

Den unge digitale generation tænker på mange måder grænseløst og autonomt, når det gælder digitale virkemidler.

Ifølge undersøgelsen - hvor 3.200 personer mellem 21 år og 32 år i 20 lande er blevet spurgt - er de unge medarbejdere generelt klar til at blæse højt og flot på alle regler og vejledninger for brug af egne devices i virksomheden, hvis de ikke er enige med reglerne.

51 procent af de adspurgte meddelte nemlig, at de ville omgå eller ignorere selskabs-regler, som de vurderer vil begrænse brugen af deres personlige teknologier, cloud storage eller lignende på deres arbejde.

Svarene understreger på mange måder den centrale udfordring med BYOD-tendensen for it-chefen - nemlig at it-cheferne er nødt til at indrette sig efter medarbejdernes krav, for ellers bryder de bare reglerne og gør, som det passer dem.

Omvendt accepterer 88 procent af de adspurgte medarbejdere, at de selv har et ansvar for at forstå de sikkerheds-risici, der er ved at anvende personligt ejede apparater.

Undersøgelsen viser imidlertid, at et flertal af de adspurgte ikke ved særligt meget om sikkerheds-risici som botnets, hacker-angreb, pharming-angreb og lignende.

Læs også:

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets

Cisco: Sådan har vi fået styr på ansattes egne computere

Her tager 135.000 ansatte egne gadgets med på jobbet

Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Sådan får du styr på kritisk data på ansattes private devices




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere