Artikel top billede

Derfor frygter vi at pille ved det monster-dyre ERP

Der er et betydeligt behov for at modernisere ERP-løsningen i mange virksomheder. Få forklaringen på, hvorfor mange kan have mest lyst til at vende det blinde øje til den situation.

Det er ganske sjældent, at man hører om store virksomheder, der foretager et leverandør-skift på ERP-fronten.

Når det sker - som da Mærsk Drilling og Mærsk Supply skiftede fra SAP til IFS - skaber det da også en del opmærksomhed.

Forklaringen er blandt andet, at omkostningerne og arbejdsbyrden i forbindelse med et sådan projekt kan virke uoverskuelige for de fleste it-chefer.

Det gælder ikke bare, når man skifter leverandør, men i det hele taget, når emnet ERP-fornyelse bliver bragt på banen - hvilket sker ganske ofte i disse tider.

"ERP kan være et følsomt emne i mange organisationer. Og det er der en god grund til. Betydelig økonomisk og politisk kapital er blevet brugt på at nå dertil, hvor man er i dag, og personlige karrierer er blevet skabt (og gået tabt) ud fra resultatet."

Sådan lyder det i en rapport fra Deloitte med titlen Tech Trends 2013, hvor der blandt andet er fokus på behovet for at udskifte ERP-teknologierne.

"Det er formentlig den største enkeltstående del af it-landskabet - og det har en indflydelse på en stor procentdel af it-investeringerne og involverer en endnu større andel af forretningens drift."

"At genopfinde en hvilken som helst del af ERP bør få folk til at stoppe op ... Men det betyder ikke, at det ikke skal bringes på tale," skriver Deloitte.

Vi har tidligere skrevet om forklaringen på, hvorfor mange ERP-løsninger trænger til en modernisering, og selv om det kan skabe sved på panden hos selv den mest erfarne it-chef, mener Deloitte alligevel, at man gør klogt i at se nærmere på de nye behov og muligheder på ERP-fronten.

Det står ERP-leverandørerne for

Deloitte peger i ERP-rapporten på en række områder, hvor man kan påbegynde arbejdet.

Man kan blandt andet eksperimentere i 'kanten' af ERP-løsningen frem for i selve kernen, eksempelvis med business intelligence og analytics. 

Samtidig anbefaler rådgivningsfirmaet, at man finder ud af, hvad de forskellige leverandørers strategier er.

"Nutidens førende leverandører satser på nuancerede og forskellige måder," skriver Delotte.

Computerworld har sat gang i en interview-serie, hvor vi både taler med CIO'er og leverandører om ERP-systemernes rolle i dag og i fremtiden.

Tidligere kronprins i Oracle Charles Phillips, der nu er administrerende direktør hos ERP-leverandøren Infor, udtaler i et interview, at folk tørster efter den ERP-innovation, der "ikke har fundet sted i årevis."

Læs også vores interviews med Oracle her og med SAP her.

Læs også:

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Derfor er de nye ERP-applikationer totalt anderledes

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

Frafalden Oracle-kronprins blæser til ERP-kamp

It-direktør i Novo Nordisk: Her er vores ERP-setup

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

It-chefer: Her er vores store udfordring med ERP-systemet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere