Artikel top billede

Endelig: Dansk hostingfirma har fundet en konkurrent at købe

Med halvandet års forsinkelse sætter hostingkomet nu endelig fart på bebudet opkøbsraid.

Det østjyske hosting-firma Hostnordic vokser både mandskabs- og omsætningsmæssigt til dobbelt størrelse, efter at der er indgået aftale om overtagelse af samtlige outsourcing- og hostingaktiviteter fra konkurrenten ServiceGruppen.

Hostnordic tager dermed langt om længe det første skridt i en opkøbs-turne, som selskabet annoncerede i forbindelse med at direktør Christian Winther sammen med venturefonden Via Venture Partners sidste sommer købte sig ind i selskabets ejerkreds.

"Vi har hele tiden haft som mål, at vi ville være med til at drive en konsolidering af den danske hosting-branche. Det har så taget lidt tid at finde en sælger. Det har vi så fundet nu, og det er vi glade for," lyder det fra direktør og medejer i Hostnordic, Christian Winther,

Han lægger ikke skjul på, at Hostnordic har appetit på flere opkøb.

"Vi er åbne for at fortsætte konsolideringen, men det bliver ikke lige i næste måned, at vi kommer med det næste opkøb," siger Christian Winther.

Stort udskilningsløb

Hosting-branchen har i efterhånden et stykke tid været præget af et udskilningsløb med færre og større udbydere.

Den udvikling skyldes dels, at kravet til investeringer er stigende, samtidig med at konkurencen fra globale spillere som eksempelvis Microsoft og Amazon er stigende.

I det spil er volumen og stærkere kompetencer afgørende for at hostingudbyderne kan tilbyde en bredere vifte af ydelser - fra traditionel webhosting, datacenter-løsninger og forskellige modeller for cloud-computing.

Christian Winther bekræfter, at det er den udvikling, som Hostnordic med overtagelsen af Servicegruppens hosting-forretning nu for alvor kobler sig på.

"Danmark har brug for stærke hosting- og outsourcingpartnere. Størrelse betyder noget, fordi en hoster skal have en række kompetencer til sin rådighed," siger han.

Kaffemøder førte til salg

At ServiceGruppen nu vælger at frasælge sin hostingforretning kommer ikke som den store overraskelse i hosting-branchen.

Servicegruppen har ifølge Computerworlds oplysninger for et stykke tid siden signaleret, at man var interesseret i et salg.

Efter et par kaffemøder i foråret og sommeren mellem parterne, gik man i realitetsforhandlinger efter sommerferien.

Ingen af parterne ønsker at oplyse købsprisen.

I samme størrelse

Men ifølge Christian Winther er den forretningsenhed, man nu overtager, i "samme størrelse" som Hostnordics eksisterende forretning, som ved sidste regnskabsaflæggelse havde en omsætning på lige knap 30 millioner kroner.

De to firmaer benytter samtidig lejligheden til at indgå et strategisk partnerskab, som blandt udmønter sig i, at Hostnordic åbner en afdeling i Hedehusene ved Roskilde - under samme tag som ServiceGruppen.

Læs også:

Hosting-branchen i et vadested

Ny sherif vil rydde op i den danske hosting-branche




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere