Artikel top billede

(Foto: PC World)

Stort hackerangreb: 360.000 danske mail-konti kan være stjålet

Et meget stort antal danskere ramt af stort hackerangreb mod grafikgiganten Adobe.

Mere end 360.000 af de email-adresser, som er blevet stjålet fra Adobes servere, ender på .dk.

Tyveriet er sket i forbindelse med et hackerangreb mod virksomheden, hvor 150 millioner brugerkonti er forsvundet ud mellem hænderne på Adobe. 

Selv om en konto slutter med .dk, er det ikke nødvendigvis en dansker, der ejer den, men der er en overvejende sandsynlighed for, at disse konti hører til hos en beboer i kongeriget.

Det skriver sikkerhedsfirmaet CSIS, der har foretaget en analyse af e-mail-adresserne i den enorme datalæk.

Resultatet er meget bekymrende i form af godt 360.000 kompromitterede konti.

368.116 .dk-konti

CSIS har foretaget en søgning i den 9,3 gigabyte store fil, der er blevet offentliggjort i forbindelse med hackerangrebet. Det kna du læse mere om her: Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

"Her har vi fundet 368.116 unikke e-mail adresser, som slutter på .dk, og dermed sandsynligvis kan have dansk ejerskab," lyder det fra CSIS.

"En stor del af disse e-mail konti og krypterede passwords er en kombination af privatpersoner og virksomheder samt offentlige institutioner."

Dårlig kryptering

Sikkerhedsfirmaet kritiserer i samme moment Adobe for at have en laissez-faire-holdning til de mange konti.

"Adobe har ikke overholdt god praksis ved beskyttelse af de tilknyttede passwords, men har i stedet anvendt en standard symmetrisk kryptering, som kan knækkes."

Det betyder i praksis, at de mange passwords og tilhørende data er åbne for misbrug.

"Vores erfaring viser, at mange internet-brugere anvender samme password på tværs af mange forskellige services, og af samme grund er det store antal af formodede danske brugere, som er berørt af denne lækage, bekymrende høj," skriver CSIS i en sikkerhedsadvarsel.

Du kan, og bør, ændre dit password til din konto hos Adobe på denne webside.

Adobe har tidligere udtalt, at der sandsynligvis har været et udslip af danske konti.

"Det er rigtig mange konti, der er berørt, og derfor forventer jeg ikke, at Danmark er gået fri. Desværre kan jeg ikke give et præcist tal, for vi har endnu ikke opgjort det efter geografi," sagde Jes Schyum Nørballe, kommunikationschef for Adobe i Norden til Computerworld, da det første gang kom frem, at firmaet var blevet hacket.

Her er Adobes kommentar:
Adobe er tavs om hack mod 360.000 danske konti

Læs også:
Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Kæmpe-hack: 150 millioner Adobe-brugere kan være stjålet

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere