Artikel top billede

Googles kunstige intelligens får ingeniører til at måbe

Googles selvlærende maskiner overgår de vildeste fantasier, når det kommer til billedgenkendelse. For her har det vist sig, at den kunstige intelligens overgår den menneskelige hjerne.

Filmhistorien er rig på eksempler som 2001: A Space Adyssey, Terminator-serien og The Matrix-trilogien, hvor maskiner bliver klogere end deres skabere - og bruger deres viden på en ondskabsfuld facon.

Endnu er der ikke tegn på ondskab hos Googles selvlærende maskiner, men alligevel vækker søgegigantens forsøg med kunstig intelligens en del opsigt hos de ingeniører, der er sat til at udvikle og passe på det intelligente maskineri.

For Google-folkene forstår ikke længere, hvordan selskabets eget neurale netværk kan være så skarpe på at genkende billeder af eksempelvis papirmakulatorer.

De oplysninger kom frem i fredags på Machine Learning-konferencen i San Francisco, skriver The Register.

"At bygge funktioner til at genkende et billede af en makulator er meget kompliceret. Jeg har brugt meget tid på det, men jeg kunne ikke finde på noget," fortalte Googles softwareingeniør Quoc V. Le på konferencen, ifølge The Register.

Den tænkende maskine

Quoc V. Le gik på konference-scenen og forklarede, hvordan Googles selvlærende maskiner virker i store clustre til blandt andet services som Android-stemme-styring, billedgenkendelse og til Google-oversættelser.

Samtidig fortalte han, at han har vist mange af sine venner billeder af papirmakulatorer, uden at vennerne kunne genkende dem, selv om den ene makulator ikke adskiller sig så meget fra den anden.

Quoc V. Le berettede også, at Googles selvlærende computersystem havde større succes med at genkende makulatorer.

Også selv om Quoc V. Lee ikke er helt sikre på, hvordan computersystemet gør det, og - måske en anelse mere skræmmende - ikke ved, hvordan han skulle programmere computerne til den slags billedgenkendelse.

Det vil ganske enkelt sige, at maskinerne 'tænker' anderledes end deres skabere, men ikke desto mindre mere effektivt.

Mennesker skaber intelligens

Google har tidligere afvist, at selskabets maskiner skulle udvikle kunstig intelligens helt på egen hånd.

"Kunstig intelligens, som bare sker af sig selv? Jeg er for praktisk anlagt, og det er jo vores opgave at få den slags til at ske," lød det fra selskabets forskningschef Alfred Spector til The Register tidligere på året.

Men der er dog ingen tvivl om, at når Google er godt i gang med at organisere og klassificere alverdens informationer, så er der ikke brug for så mange dyre mennesker på lønningslisten fremover, når nu søgegiganten har selvlærende maskiner i baghånden.

Læs også:
Derfor bliver du snart overflødiggjort af en computer

Google knækker koden til den selvlærende maskine




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere