Artikel top billede

Mogens Nørgaard: Apps-crashet kommer nu

Klumme: Hver gang jeg kaster mig over noget nyt, kommer der et it-crash. Den er stensikker. Her er beviserne på, at det næste crash er på vej.

Det ser ud til, at en helt ny - og stensikker - indikator i økonomien har set dagens lys:

Når jeg starter en ny biks sammen med en gammel ven, så kommer der et it-crash.

Da Lasse og jeg startede Miracle i 2000 ramte vi lige ind i dotcom-crashet.

Nu har Ole og jeg startet Fair & Square, og lige om lidt kommer apps-crashet. Det er supersjovt, og det hærder.

Det klareste bevis på det er, at mange mennesker kontakter mig (og andre) med en rigtig god idé:

Mønstret er, at:

- de har den FEDESTE idé,
- de fremhæver meget hurtigt og tydeligt, at de ikke selv er teknikere,
- de har fuldt styr på en NDA,
- de har en helt klar idé til, hvordan de kan exit'e foretagendet efter et par år, så de kan prøve noget andet,
-deres venner har sagt god for idéen,
-der er noget CSR indblandet, f.eks. ved at hver transaktion udløser en donation til en NGO med nogle triste eller glade billeder fra et varmt land på deres hjemmeside
-beskrivelsen af konceptet får de varme følelser frem ét eller andet sted på kroppen - og
-de kun liiiige mangler pengene til alt det praktiske, inkl. udviklingen af konceptet (det er et cool, moderne ord, der betyder idé), business­plan, budget, lokaler, medarbejdere, udviklingen/kodningen, markedsføringen, salget, administrationen - og de andre småting.

Mange andre tegn på crashet

Der er masser af andre tegn på, at vi nærmer os et crash:

Overvurderede bikse med underlige forretningsmodeller (Tumbl, Snapchat, osv.), meget høje lønninger til nyansatte, og - som nævnt - masser og masser af fantastiske idéer til nye portaler/apps uden skyggen af idé om, hvor alle pengene skal komme fra, for at det bliver en kommerciel succes.

Ligesom med bannerreklamerne og pay-per-click og mærkelige metrikker, der faktisk var indtjeningsargument nok dengang i 2000.

Effekten af denne ophedning af markedet ovre i USA er masser af investorkroner, der smides i alt muligt mærkeligt, som vil fordufte om lidt. Fordi de faktisk HAR investerkroner derovre.

Højteknologifonden i Danmark investerede i tre bikse i 2010.

Venturekapitalister investerede i 33.000 bikse i Californien i 2010.

Sådan får du finansieret din idé

Her i Danmark, hvor vi jo alle ved, at vi er LIDT klogere end alle andre, kommer det ikke til at ske i samme omfang - for vi har overhovedet ikke nogen investerkroner (høhø).

Well, det er ikke helt rigtigt - få ting er - men lad mig lige opridse mulighederne for finansiering her i Dannevang The Smørhul:

1

En privat rigmand smider penge i foretagendet. Det er en god idé, bortset fra at vi ikke har særligt mange rige mennesker i Danmark, OG at de få, vi har, ikke er RIGTIGT rige.

De skal kunne smide 42 millioner væk til sjove formål om året, hvoraf én ud af 42 ting vil blive en succes. Det er der ikke mange, der kan.

Eftersom vi (dvs. de 66 procent af vælgerne, der får deres penge fra staten) ikke kan lide rige mennesker i Danmark, så bliver dette nok ikke meget anderledes. Pudsigt nok får det en del bikse til at søge over dammen...

"Hahahahahahaha. Hidr-hidr. Snøft. Haaaahhhahahahahaha"

2
Én af vore maaaaange forskellige offentlige vækstdimsedutter tilbyder at investere i det, efter at du har brugt rigtigt lang tid på alt muligt pjank.

Dog skal de have 40 procent af biksen, en bestyrelsespost (som aflønnes ulovligt ved at kalde det konsulentbistand, da offentligt ansatte ikke må tage penge for at sidde i bestyrelser i arbejdstiden), 22 procent i renter p.a. af de penge, de låner dig - og du skal i øvrigt have fuld sikkerhed i dit hus eller din kæreste, for at banken vil låne dig resten (den "statsgaranterede" del af pengene).

Åh ja, du skal i øvrigt også købe regnskabsbistand hos dem, selvom du kan klare det hele selv ... Søg evt. på "Flemming og Væksthuset the Movie" på Google for at se en video om ovenstående...

3

Banken. Hahahahahahaha. Hidr-hidr. Snøft. Haaaahhhahahahahaha.

4

Prøv at få lavet noget selv ved hjælp af gratis arbejde udført af dine venner og bekendte, mens du selv er på en mærkelig, offentlig støtteordning (dvs. du er arbejdsløs). Heri inkluderes næsten pr. automatik en masse fede startup-weekends, brainstorms og awards til alle.

5

Sælg idéen til en af de store, eksisterende bikse uden fantasi, men alligevel med et stort fedtlag. Det er altid sjovt at holde alle de møder og høre alle indvendingerne. Det er faktisk en gratis måde at få udfyldt W-delen af en SWOT-analyse i en sådan grad, at den fylder mere end S, O og T tilsammen.

Har jeg glemt noget? Det håber jeg virkelig! Hjælp mig! 

God kamp. 

Måske bliver det dit første crash-kursus?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere