Artikel top billede

Denne iPad-app er et instrumentbræt til hele dit liv

App'en Status Board giver overblik over dit liv og din arbejdsdag.

"Denne app vil øge din produktivitet og give klarhed i dit liv."

Sådan lyder den usædvanligt højtravende melding, som du bliver præsenteret for, når du første gang åbner app'en Status Board.

App'en forsøger at skabe klarhed over dit liv gennem en række widgets, som du selv sammensætter til et såkaldt "status board" på din iPad.

De forskellige widgets kan fodre dig med en lang række forskellige informationer, der kan være relevante for dig i løbet af en arbejdsdag. Eksempelvis kalender-oplysninger, Twitter-nyheder og de seneste tal fra din virksomheds salgsafdeling.

Udviklet til eget brug

I et interview med teknologimediet The Next Web fortalte Cabel Sasser, der er medstifter af Panic, at app'en er inspireret af et internt projekt i virksomhedden. 

Ud over at have udviklet Status Board er Panic også kendt for at stå bag ftp-programmet Transmit og webudviklings-programmet Coda. Og software-virksomheden havde brug for et stykke software, der kunne bruges til at præsentere vigtige informationer på fladskærme rundt omkring i virksomhedens hovedkvarter i den amerikanske by Portland. 

Det "status board", som virksomheden udviklede til internt brug, indeholder oplysninger om blandt andet antallet af ubesvarede e-mails, status på virksomhedens aktuelle projekter, Twitter-beskeder sendt til virksomhedens Twitter-konto, busafgange i nærheden af hovedkvarteret og mange andre informationer.

Men i Panic blev de så begejstrede for den nye software, at de besluttede at gøre den tilgængelige for alle os andre som en iPad-app, der siden foråret har været mulig at købe i Apples App Store.

Giver liv til din iPad

Mange af os har i forvejen en tablet liggende på bordet ved af vores computer, når vi sidder og arbejder. Og i stedet for at lade den ligge ubrugt hen kan iPad'en stå på bordet og vise dit Status Board. Hvad der er ekstra smart er, at når Status Board-app'en er åben, går iPad'en ikke i dvale, som den ellers normalt vil gøre, og derfor er Status Boardet synligt for dig hele tiden.

Men Status Board er ikke blot en personlig hjælper. Den kan også kobles til fladskærmene i din virksomhed. Det kan gøres via Airplay eller HDMI-stik. Ønsker du at gøre brug af denne mulighed, kræver det dog, at du laver et såkaldt in-app-purchase på 129 kroner.

Sådan sammensætter du dit eget Status Board

Det er relativt simpelt at sammensætte din egen statusskærm. Når du åbner app'en første gang, skal du samtidig give app'en tilladelse til at tilgå din mail, kalender og Twitter-profil.

Herefter skal du blot trække et ikon, der eksempelvis repræsenterer din kalender, mail eller Twitter-profil, ind på skærmen og vælge, hvor meget det skal fylde på skærmen og præcist hvilke informationer, som dit widget skal indeholde.

Med et Twitter-widget kan du eksempelvis bestemme, hvilken konto den skal vise, og om den skal vise debatten omkring et specifikt hashtag eller tweets, hvor dit firma bliver nævnt. Lignende valgmuligheder har du også for andre data-kilder. 

Simpel statuskærm

Den aktuelle statusskærm, som jeg har sammensat, er relativt simpel.

Den viser en vejrudsigt, et ur, min mail-indbakke, kalender, to forskellige Twitter-feeds, en "news-ticker" med de seneste tech-nyheder fra udvalgte sider samt en statistik, der viser antallet af bragte artikler på Computerworld og en række andre danske tech-medier. 

Der er dog næppe nogen tvivl om, at hvis du skal have fuld udbytte af Status Board-app'en, bør du bruge de mange mere avancerede funktioner, som den byder på. I nogle tilfælde kræver det dog, at du selv kan skrive et par linjer kode. 

Eksempelvis kan du fodre den med regnearks-filer og få den til at fremvise grafer eller tabeller, men du kan også få den til at vise Google Analytics-tal eller få den til at spille sammen med app'en AppViz, der er et Mac-program til app-udviklere. AppViz indsamler data om, hvordan salget går med dine apps i App Store, og de data kan du få vist på dit Status Board. 

Status Board kan også integreres med Twine, som vi tidligere har omtalt. Twine er et lille alsidigt gadget med flere forskellige indbyggede sensorer, som blandt andet kan bruges til at overvåge et lager eller et andet lokale, der står tomt. Eksempelvis har Twine indbyggede temperatursensorer, fugtsensorer og bevægelsessensorer, og data fra de sensorer kan Twine indsamle og altså også overføre direkte til dit Status Board.

Status Board koster 65 kroner i Apples App Store og findes kun i en iPad-udgave. Som nævnt koster det yderligere 129 kroner, hvis du ønsker at have mulighed for at smide dit Status Board op på en ekstern skærm.


Læs også:
Test: Denne produktivitets-app koster kassen, men er den pengene værd?

Nu kan du bestille privatchauffør med populær dansk app

Quip kan blive sommerens nye app-sensation - men kan den udfordre Word?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere