Artikel top billede

Apples iOS 7-satsning kan ende som en våd fuser

Apple har satset stort på virksomheds-kunderne med nye funktioner i iOS 7, men en af konkurrenterne kan nuppe de nye kunder for næsen af Apple.

Apple har med iOS 7 forsøgt at gøre iPhonen endnu mere egnet til erhvervsbrug med en række nye funktioner, men det har ikke været nogen ubetinget succes.

ABI Research skriver, at der var en masse interesse forud for iOS 7, særligt hos virksomhedsbrugerne, på grund af de nye funktioner.

"Til trods for den positive summen på markedet er det ikke sandsynligt, at iOS 7 enterprise-funktionerne vil øge tilstedeværelsen i erhvervslivet." 

"Der er stadig masser af markeds-muligheder tilbage, særligt for en virksomhed som Microsoft," skriver ABI.

iPhone er under pres

I den seneste opgørelse over smartphone-markedet fra IDC har Android-platformen en markedsandel på hele 81 procent mod 12,9 procent til iPhone og 3,6 procent til Windows Phone - og det er Apple, der har sværest ved at holde sin markedsandel blandt de tre platforme.

ABI research hæfter sig ved, at Windows Phone blandt andet klarer sig godt i Europa for tiden, og at væksten blandt forbrugerne kan smitte af hos erhvervskunderne.

"Som det er demonstreret af Apple og Android, er en voksende forbruger-base en nøgle til at ekspandere hos virksomhederne."

"Hvis Microsoft holder sine løfter i forhold til udvidelsen af virksomheds-funktionerne, venter vi, at selskabet vil vinde markedsandele blandt mobile forretnings-kunder," skriver ABI Research.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at Apple i dag fortsat har et forspring i forhold til Windows Phone både blandt forbrugerne og i erhvervssegmentet.

Her er erhvervs-satsningerne

Apple har som sagt haft et øget fokus på erhvervs-segmentet med iOS 7.

Det inkluderer blandt andet en ny og mere sikker håndtering af vedhæftede filer, så man kan styre, hvilke apps og konti der bruges til at åbne dokumenter og vedhæftede filer, ligesom der er en forbedret understøttelse af mobile device management i iOS 7.

Læse mere om de nye funktioner her.

Ted Schadler fra Forrester udtalte i forbindelse med iOS 7:

"Formlen for succes hos virksomhederne er efterhånden blevet fantastiske produkter + fantastiske funktioner, som udviklere kan udnytte + en fantastisk måde at distribuere og sælge kommercielle virksomhedsapps på."

Også Android-platformen har et øget fokus på at kunne levere i forhold til de professionelle brugere - læs mere om det her.

Det bruger virksomhederne

En global Forrester-undersøgelse blandt 9.766 vidensarbejdere har vist, at Android i dag er den mest udbredte smartphone-platform i virksomhederne med en markedsandel på 37 procent mod 34 procent til iOS, 6 procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Computerworld stillede i oktober læserne her i Danmark spørgsmålet: Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?

933 læsere stemte, og resultatet blev:

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af læserne. Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der stemte, mens hele 19 procent pegede på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

I Computerworld-undersøgelsen var det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. 

Endelig svarede samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Læs også:

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Apples nye iOS 7 til erhvervsbrug: Det skal du vide

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere