Artikel top billede

Vi kårer Årets it-fuser 2013 - hvem vil du nominere?

Nu kan du være med til at kåre Årets it-fuser 2013. Læs her, hvordan du peger på den eller de kandidater, som du mener fortjener vanæren som årets største it-fuser.

Ak og ve.

Selv om it-udbredelsen i Danmark i høj grad er med til at modernisere vores samfund, er der visse tilfælde, hvor it-udrulningen virker oldnordisk, sløvende og direkte skræmmende fremfor smart og effektiv. 

Derfor kårer Computerworld igen i år Årets it-fuser, der kan stå som en skamstøtte til skræk og advarsel for alle it-folk, der kaster sig ud i farverige projekter.

Du, kære læser, er overdommer i denne konkurrence, for det er i sidste ende din stemme, der afgør, hvem vanæren i år skal tilfalde.

Derfor opfordrer vi dig til i en mail, eller i det nedenstående debatfelt, at nominere din kandidat - gerne med en god begrundelse. 

Usikre tegn i 2013

Allerede i foråret skyllede en af de første og største it-skandaler i land, da det blev konstateret, at et hackerangreb var foretaget mod Rigspolitiets dataregistre hos it-leverandøren CSC. 

Op mod fire millioner CPR-numre anslås at være blevet downloadet og kopieret i forbindelse med hackerangrebene, som den svenske Piratebay-stifter Gottfrid Svartholm Warg menes at stå bag. 

Også sikkerheden hos en tidligere vinder af Computerworld-prisen, Årets it-fuser 2010, NemID, var igen i 2013 i vælten.

Denne gang blev der stillet spørgsmål til sikkerheden i den centrale login-løsning, efter at NemID i foråret blev nedlagt i flere timer med et web-værktøj til 10 dollar til DDoS-angreb

Sidenhen var løsningen i efteråret nede i tre dage, efter at Java blev opdateret. Computerworld-læsere har i sommers haft det tre et halvt år gamle NemID til eksamen, og her var konklusionen, at den digitale login-løsning er bestået

Hacket og forsinket 
Et andet stort hackerangreb blev i efteråret afsløret hos software-selskabet Adobe, der tilsyneladende har fået stjålet op mod 360.000 danske Adobe-konti som følge af sløset sikkerhed. 

I efteråret 2013 havde mange selskaber også meget travlt med at få digital post til at modtage skriftlige henvendelser fra offentlige myndigheder.

Men det viste sig under slutspurten med at nå i land med digital post, at selvsamme myndigheder langtfra var klar til Digital post - på trods af et krav om, at de skulle være klar allerede i 2010

Årets digitale post til virksomheder blev lagt ud på Virk.dk, som i 2013 har haft endog meget svært ved at leve op til sit navn flere tilfælde. Fire gange på et halvt år har det offentlige website været tvunget i knæ. 

It-folk med hvide tennissokker
Det blev også forklaret som et større nedbrud, da socialdemokraternes tidligere it-ordfører Trine Bramsen i sommers i et blogindlæg på Version2 skulle gøre sig morsom angående it-folks påklædning og muligheder som parringspartnere.  

Det endte med, at Trine Bramsen fik hele it-branchen på nakken efter sit Sokkegate-indlæg.

Et mere konkret nedbrud kunne ikke bare konstateres én, men hele tre gange på et år i Region Midtjyllands EPJ-system, hvilket til sidst kostede it-direktøren jobbet.

Og selv om det ikke ligefrem kan kaldes en dansk it-fuser, blev det i 2013 afsløret af whistlebloweren Edward Snowden, hvor meget overvågning USA i al hemmelighed har rettet mod europæiske lande som Danmark.

Ovenstående var blot nogle få eksempler på forskellige former for it-fusere i 2013, og du skal være meget velkommen til at foreslå flere kandidater via maildressen redaktionen@cw.dk eller i debatfeltet.  

For valget er dog helt og holdent dit - så hvem nominerer du til Årets it-fuser 2013?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere