Fornyet Navision-fokus gav millionoverskud

Stregkoder og ledelsesrapportering gav sammen med kerneforretningen sidste år Navision-huset Abakion et overskud på 1,3 millioner kroner. Med en fortsat vækst har selskabet kurs mod den størrelse på 30 til 40 medarbejdere, som direktøren sætter som maksimum for virksomheden.

En fornyet fokus på logistik og værktøjer til ledelsesrapportering gav bonus for Navision-huset Abakion, som i 2003 tjente 1,3 millioner kroner.

Abakion blev stiftet af syv partnere i juni 2000, da deres arbejdsgiver, konsulentvirksomheden PCA, blev opkøbt af Deloitte & Touche, som gerne ville ind på Navision-markedet.

Bestyrelsesformand Kjeld Bjergegaard, som driver flere plantecentre, kom ind som den ottende partner, der skulle hjælpe konsulenterne med den forretningsmæssige forståelse.

Overskud lige siden
Det er åbenbart lykkedes, for Abakion har med undtagelse af det første halve år haft overskud lige siden.

Bruttofortjenesten steg sidste år med 58 procent til 10 millioner kroner, og overskuddet på 1,3 millioner kroner var det bedste resultat endnu for virksomheden, som tæller 21 ansatte.

Abakions kerneforretning er Navision, men for et år siden blev der også sat fokus på Targit, et dansk værktøj til ledelsesreportering, og stregkoder, som skal hjælpe virksomheder med at holde styr på varelageret.

Abakion A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning10,06,2
Resultat af primær drift (EBIT)1,90,6
Resultat før skat 1,90,5
Resultat1,30,4
Egenkapital0,50,5
Antal ansatte1511
Vækst på trægt marked
Ifølge selskabets administrerende direktør, Jan Lyngemark, forklarer det sammen med en stram styring af omkostningerne, hvorfor selskabet er vokset på et trægt marked.

- Inden for det sidste år har vi fokuseret på at gå ud med andet end ERP-brillerne på. Traditionelt har man kigget på ERP-systemet indefra, men nu er vi begyndt også at kigge på hvilke andre systemer, der kan give værdi for kunderne, siger han.

Abakion tilbyder blandt andet virksomheder at lave en procesanalyse, hvor Navision-huset kigger på, om det kan betale sig at indføre et stregkodesystem.

- Det har gjort, at vi aldrig har leveret en stregkodeløsning med en tilbagebetalingstid på over et år, fortæller han.

Det har fået mange af virksomhedens kunder til at slå til. De kommer især fra fødevareindustrien, hvor reglerne om sporbarhed ifølge Jan Lyngemark er strammet op.

Inden for ledelsesrapportering tilbyder Abakion virksomheder 30 dage gratis med analyseværktøjet Targit.

Forventer større overskud

Den positive udvikling får Jan Lyngemark til at forvente et overskud på cirka to millioner kroner efter skat i 2004, hvilket vil være en kraftig stigning i forhold til sidste år.

Han ønsker dog ikke, at virksomheden skal blive ved med at vokse, for organisationen er meget flad, og det kan kun lade sig gøre, hvis antallet af ansatte ikke overstiger 30 til 40.

- Markedet ændrer sig meget hurtigt, og det skal virksomheden også kunne absorbere. Hvis vi bliver flere, vil vi hellere gå ud og lave nye selskaber med fokus på nye forretningsmuligheder, som har synergier til vores kerneforretning. Vi prøver at bevare den kultur, vi har med en flad organisation, siger Jan Lyngemark.

Abakion har 50-60 kunder af varierende størrelse. Blandt dem er Novadan og KFX-selskabet GN Resound.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere