Artikel top billede

Tom Joyce, Senior Vice President hos HP. Foto: Jens Holm.

Kampen om server-kunderne: Her er HP's slagplan

Med to nye server-systemer satser HP benhårdt på at kapre flere kunder, der har behov for hardware til virtualisering i en fart.

Barcelona: HP lancerer i denne uge to nye server-systermer i kategorien converged infrastruktur og går nu direkte i flæsket på konkurrenterne.

"Alt hardwaren i systemerne er designet med hastighed for øje. Vi kan levere den enkelte server til kunderne på blot én dag," forklarede Tom Joyce, Senior Vice President hos HP, på Discover 2013 konferencen i Barcelona.

Produkterne, der går under navnene HP ConvergedSystem 700 og 300, skal tage kampen op mod konkurrenterne VCE, Hitachi Data Systems, IBM og Dell, på det endnu unge converged marked.

Centralt for HP's ConvergedSystems, og konkurrerende produkter på markedet, er en tankegang om enkelhed, standardiseret hardware og hurtig leverance.

HP langt efter VCE - målt på salg

Hewlett-Packard opfandt converged udtrykket for tre år siden og benytter sammen med den nærmeste konkurrent VCE udtrykket næsten eksklusivt.

Cisco Systems kalder det Unified Computing System (UCS), mens Analysehuset Gartner kalder det integrerede systemer.

"Markedet for integrerede systemer vokser kraftigt, med en omsætning stigende 53,7 procent fra år til år i 2Q12, men det udgjorde kun 3,5 procent af det samlede datacenter hardware i 2011," skriver Gartner om markedet i en rapport.

Rapporten viser samtidig, at det i dag er virksomheden VCE, der er dannet af Cisco og EMC Corporation, som gennem første kvartal 2011 til andet kvartal 2012 lavede den største fortjeneste på converged server-systemerne.

VCE lavede i perioden 1,2 milliarder danske kroner i indtægter på de såkaldte converged-systems, mens HP ligger på andenpladsen med lidt over 500 millioner danske kroner i indtægter på det nye marked.

Så kraftige er HP's systemer

HP ConvergedSystem 700 er målrettet til større datacentre og hosting-udbydere, og kan, ifølge HP, bruges til at drive op til 1.000 virtuelle maskiner.


På billedet ses HP's nye hardware. Der fås i to forskellige versioner, hvor HP ConvergedSystem 700 er storebroderen, mens 300 er den skrabede model.

Den neddroslede 300 model er specificeret til at håndtere op til 300 virtuelle maskiner.

"Vores hardware giver kunderne muligheden for at koncentrere sig omkring applikationer og software i stedet for at skulle spekulere på servicering af hardware," siger Tom Joyce, der er Senior Vice President hos HP.

Platformen understøtter WMware og Microsoft Hyper-V platformen, og efter planen kan den erhverves gennem HP's forhandlere i foråret 2014.

De nye server-systemer lanceres som led i HP's strategi om enten at levere helt enkle standard produkter eller simpelthen overbevise kunderne om at rykke data ud i skyen, hvor HP sørger for driften.

Læs også:
HP's plan: Her skal vi og kanalen tjene penge
HP-topchef: Derfor bør du holde nallerne fra server-rummet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere