Artikel top billede

Skærmbillede fra Code.orgs promovideo.

Opfordring: Brug en time på at kode med denne app

Den populære nørdskole Codecademy lover, at du kan lære at kode på en time med deres nye app.

Efter en time med denne app vil du være motiveret til at lave din egen app.

Det er groft sagt, hvad Codecademy lover med sin nye nye iPhone-app: "Codecademy: Hour of Code."

Med app'en kan du lære de mest basale kodetrick, hvilket forhåbentligt kan danne basis for, at du inden længe kan lave den næste Angry Birds eller Candy Crush.

Vil skabe forståelse for kode

Ifølge Codecademy er formålet med app'en, at den skal introducere brugeren for de grundlæggende koncepter, der ligger bag de apps, vi bruger på vores telefoner, og de websites, som vi besøger, når vi er på internettet.

"Med app'en vil du lære at forstå de grundlæggende strukturer bag kode, når du ser dem," skriver Codecademy selv om app'en på iTunes.

Codecademy har siden 2011 eksisteret som en internetskole, hvor folk på en hurtig, let og sjov måde kan lære at kode, og ifølge den britiske avis The Guardian har Codecademy siden stiftelsen fået tilført 12,5 millioner dollar i kapital, svarende til omkring 67 millioner kroner.

Og ligesom lektionerne på Codecademys hjemmeside er app'en også inddelt i lektioner, der hurtigt kan gennemføres og har et "spil-element", der motiverer brugeren til også at tage den næste lektion.

Appens målgruppe er uden tvivl nybegynderne. Folk der som skribenten bag denne artikel har meget lidt eller absolut ingen erfaring med at kode.

Du skal dog ikke gøre dig nogle illusioner om, at du efter blot en time i selskab med app'en vil være i stand til at skabe din egen app. 

Men motivationen er sandsynligvis større, og det samme er din forståelse for kodernes bagvedliggende logik.

Del af stort projekt

Hour of Code-app'en er dog blot en del af et langt større initiativ ved navn Computer Science Education Week, hvor temaet i år er "Hour of Code". Det bliver arrangeret af non-profit-organisationen Code.org, der opfordrede især unge amerikanere til at bruge en time i løbet af den forgangne uge på at lære at kode.

Også det kendte online-universitet Khan Academy har lavet en hel sektion, der er helliget "Hour of Code", og både Apple-butikker og Microsoft-butikker afholdte i løbet af sidste uge gratis kodetimer, hvor folk kunne komme ind fra gaden og få undervisning.

Præsident Obama: Derfor skal du lære at kode

Den amerikanske præsident Barack Obama var forrige uge ude for at bakke op om projektet, og her opfordrede han den amerikanske ungdom til at give sig i kast med at kode:

"Jeg opfordrer jer til at involvere jer. Køb ikke bare et nyt computerspil - lav et. Download ikke bare den nyeste app - hjælp med at designe den. Spil ikke bare på din telefon - programmer den selv. Ingen er født som computer-forsker. Men med lidt hårdt arbejde og en smule matematik og videnskab kan næsten alle blive en," sagde den amerikanske præsident. 

Sidste år, 2012, blev af Codecademy udråbt til "Code Year" og ifølge Guardian blev der i løbet af året i alt registreret 450.000 brugere på Codecademy. Siden er endnu flere kommet til.

Codeacademys budskab har været, at alle bør lære at kode. Lidt på samme måde, som vi alle lærer et fremmesprog i skolen.

Kodekurser til hjemløse

I sommer lavede en amerikansk iværksætter et omdiskuteret projekt, hvor han vil give en hjemløs mand kodekurser. Målet var at bevise, at det kan være den mirakelmedicin, der kan hjælpe selv en hjemløs med at indfrie den amerikanske drøm.

Men også New Yorks nu afgående borgmester, Michael Bloomborg, samt Londons borgmester, Boris Johnson, har tidligere lovet, at de vil tage kode-kurser

Hvor langt de to borgmestre er kommet med deres kode-kurser, står stadigvæk hen i det uvisse, men den hjemløse amerikanske mand Leo Grand, der modtog den gratis kodeundervisning, har nu ifølge Business Insider færdiggjort sin egen app, Trees for Cars.

Kan skabe ny generation

Tidligere på året anbefalede den danske iværksætter Nikolaj Nyholm i en artikel i Computerworld danske unge at blive bedre til at kode.

Han mener, at det kan skabe en helt ny generation af unge iværksættere, der er bedre udstyret end nogen anden generation til at realisere deres drømme

"Hvis alle folk lærer at kode, vil vi få en helt ny generation af "makers". Altså folk der kan og vil bruge teknologi til at skabe noget på egen hånd," sagde Nikolaj Nyholm og uddybede: 

"Uanset om du er tandlæge eller arbejder inde for anlægsbranchen, kan du bruge kodeevnerne til at realisere dine ideer," sagde Nikolaj Nyholm.

Læs også:
Lad os få digitalt sløjd på skoleskemaet

Programmørerne overtager verden: Men seriøst - skal vi alle være nørder?

Tre tjenester: Her kan du og ungerne lære at kode




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere