Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google på vej med helt ny søgefunktion til din smartphone

Google vil udvikle sine søge-teknologier i en helt ny retning, der især vil være anvendelig på din smartphone.

Google har store planer inden for søgeteknologier og vil i løbet af det kommende år især lægge vægt på udviklingen af en talebaseret søgefunktion.

Udviklingen af de talebaserede søgninger - hvor man blot kan fremsige sit ønske til telefonen - bliver først og fremmest rettet mod Googles egen smartphone-platform, Android.

Også Apples iOS er mål for udviklingen.

"Målet er, at folk kan anvende søgefunktionen på samme måde på begge platforme [Android og iOS. Red]," lyder det fra Google-talsmand Krisztina Radosavljevic-Szilagyi til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge hende skyldes udviklings-arbejdet, at tale-kontrol af telefonen er 'mere naturlig' og praktisk end den traditionelle funktion, hvor vi anvender skrift til at styre smartphonen.

"Det bør være muligt at spadsere gennem livet og bare fremsige en hurtig sætning til sin telefon," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Det vil eksempelvis være praktisk, hvis man har hænderne fulde med tasker, nøgler, en paraply eller hvad man nu står med.

"Med den måde, som vi i dag anvender teknologi på, er det efter vores mening simpelthen bare nemmere at få tingene hurtigt gjort med talestyring," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Her er udfordringerne

En af de store udfordringer er, at talestyrede søgninger i dag er alt for upræcise og kræver alt for direkte kommandoer.

Google arbejder derfor på at udvikle den talebaserede søgealgoritme til at blive mere præcis og mere samtale-baseret.

Ligeledes skal teknologierne være bedre til selv at regne sammenhænge ud.

For eksempel skal det være muligt for en bruger først at spørge: "Hvor langt er der til Holstebro?" og dernæst "Hvad er temperaturen der?"

Her skal søgemaskinen selv kunne regne ud, at det andet spørgsmål sigter mod samme geografiske område som det første spørgsmål, selv om det ikke nævnes specifikt.

"Interaktionen skal være mere naturlig," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

En anden væsentlig udfordring er at udvikle en teknologi, der kan sortere alt det uvæsentlige fra i en talebaseret søgning.

Det gælder eksempelvis baggrundsstøj fra toge, trafik, vind og - ikke mindst - andre stemmer, som telefonen også 'kan høre.'

Læs også:

Her er den mest populære Android-version

27 nye apps til din iPhone: Sådan slipper du for bøvlet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere