Artikel top billede

Dette server-marked er på vej frem

Det nye marked for de såkaldte applikationsspecifikke-server-systemer vil vokse i nærmeste fremtid, mener IDC. Se hvem der dominerer markedet i dag.

Behovet for at komme hurtigt ud af starthullerne og få sine applikationer og services på markedet skubber markedet af applikationsspecifikke-servere frem. Det vurderer analysehuset IDC.

"Det er generelt produkter, som vi begynder at se flere af i markedet, og som ofte giver hurtigere udrulningstider, når applikationer og services skal i drift," fortæller Anders Elbak, der er research manager i IDC Nordic.

Og kampen om det nye marked er da også ved at blusse op. Særligt HP og Dell kæmper om at blive de første til at kapre markedet for mellemstore og store virksomheder med behov for meget applikationsspecifikke og energieffektive-servere.

Markedet vil vokse

Markedet for applikationsspecifikke servere, er endnu så nyt, at markedsstrukturen endnu ikke kortlagt, men IDC mener alligevel, at det er et marked, der er på vej frem.

"Vi vil se flere produkter på markedet i den kommende tid, der minder meget om HP's Moonshot-produkt, der er drevet frem af det applikationsspecifikke-behov," mener Anders Elbak.

Her er det særligt tendenser omkring virksomhedernes forbrug af standard tjenester og et stigende ønske omkring lynhurtig udrulning af applikationer og services, der driver markedet frem.

"Gennem en periode kan vi se, at server-parken er blevet standardiseret og konsolideret, og hvis prisen på applikations-serverne er fornuftige, så er man som virksomhed ikke helt så bange for de applikations-specifikke-services, så vil de applikationsspecifikke-systemer være attaraktive."

HP længst fremme med konkret løsning til markedet

De applikationsspecifikke-servere er kendetegnet ved at målrette sine evner mod helt præcise opgaver som eksempelvis webapplikationer eller hosted-desktops.

Og i den kategori er det i øjeblikket HP, som netop har lanceret anden generation af produktet Moonshot, der er længst fremme i skoen, når det handler om udrulning af standardiserede produkter på det nye marked.

"Den gode nyhed for HP er, at virksomheden går i markedet med innovative produkter," skriver IDC i en rapport.

Men virksomheden skal ikke læne sig alt for langt for langt tilbage i føresædet, mener IDC.

Dell har også et lignende produkt på markedet, Dell PowerEdge C6220, der som Moonshot-systemet også pakker kompakte server-moduler ned i et rack-optimeret chassis.

"Konkurrencen står selvfølgelig ikke stille. Både Quanta og Supermicro har også lanceret produkter baseret på Atom-processoren i deres portefølje," skriver IDC rapporten.

Læs også:
Sådan kan du reducere serverforbruget med 95 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere