Artikel top billede

Krav til iOS-udviklere: Sådan skal jeres apps se ud nu

Snart skal alle apps til Apples iPhone og iPad være designet på en helt bestemt måde. Se her, hvad det betyder.

"Fra og med den 1. februar skal alle nye apps og apps-opdateringer, der sendes ind til App Store, udvikles med den seneste version af Xcode 5 og være optimerede til iOS 7."

Sådan skriver Apple i en meddelelse til udviklerne, samtidig med at selskabet netop er begyndt at frigive betaudgaven af iOS 7.1 til udviklerne.

Men hvad vil det konkret sige, at apps er optimerede til iOS 7?

Det kan man læse i Apples design-guide.

Her er reglerne

Her lægges der blandt andet vægt på, at man skal have respekt for, at brugergrænsefladen skal forstå indholdet og interagere med indholdet, men aldrig konkurrere med indholdet.

De to andre hovedpunkter går på, at tekst og ikoner skal være klare og passende i størrelse, og at der skal være en dybde i designet, så der er visuelle lag og realistiske bevægelser, der øger brugernes forståelse.

Apple kommer selv med et eksempel på, hvordan selskabets egen vejr-app så ud i iOS 6 og nu ser ud i iOS 7:

Samtidig kan man læse i design-anbefalingerne, at man skal arbejde med gennemsigtige elementer i brugergrænsefladen, så det afsløres, hvad der gemmer sig bagved.

"Gennemskinnelige elementer - som Kontrolcenter - giver en kontekst, hjælper brugerne med at se at mere indhold er tilgængeligt og kan signalere flygtighed."

Et andet vigtigt område er, at man som udvikler skal benytte Apples system-skrifttyper i sine apps.

"iOS 7 system-skrifttyperne tilpasser automatisk afstanden mellem bogstaver og linjehøjden, så teksten er let at læse og ser godt ud ved alle størrelser," lyder forklaringen fra Apples side.

En million apps

Det fremgår ikke af meddelelsen fra Apple, om nye apps og opdateringer af eksisterende apps, der ikke lever op til iOS 7 design-principperne, vil blive afvist fra App Store, men selskabet er kendt for at være konsekvent i forhold til kravene til apps.

Der findes ifølge Apple i dag flere end en million apps i App Store.

Læs også:

27 nye apps til din iPhone: Sådan slipper du for bøvlet

En måned med iOS 7: Genialt eller gumpetungt?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere