Artikel top billede

Derfor rykker Sitecore ind i Kina med stormskridt

I Kina vokser it-markedet næsten fra minut til minut. Læs her, hvordan den store danske it-virksomhed Sitecore er rykket ind i Kina, og få inspiration til at gøre det samme.

Den danske CMS-virksomhed Sitecore har forlængst etableret sig i Danmark, Europa og mod vest i USA.

Med globalt blod på tanden er Kina og det fremadstormende asiatiske marked naturligvis også interessant for den danske it-virksomhed, som i de seneste år er rykket kraftigt ind i Asien.

Ud over Kina har Sitecore også asiatiske kontorer i Singapore og Japan.

Tog et lille tilløb i Kina

Efter nogle års rejser ind i Kina blev der i 2012 for alvor etableret tre kontorer i millionbyerne Beijing, Shanghai og i Hongkong, hvor der i alt arbejder 15 folk - hovedsageligt sælgere og teknikere - hos Sitecore.

Ud over en dansk salgschef har selskabet udelukkende kinesiske ansatte.

"Vi har bevæget os ind på et marked i kraftig vækst, og vi har ikke engang prikket hul på bylden endnu, fordi vi forventer endnu større vækst i de kommende år," forklarer Søren Bak Jepsen, chef for Sitecores internationale forretninger, om Kina.

Vigtige kinesiske kunder

Søren Bak Jepsen fortæller, at selskabet forventer endnu flere kinesiske kunder i de kommende år, efter at Sitecore med hjælp fra partnere som Microsoft, Accenture, Arvato Systems og Atos har formået at gafle selskaber som pc-producenten Lenovo og bil-producenter som Dongfeng Nissan, Honda og Toyota.

"Alle steder i verden er det vigtigt med gode referencer, men i især Kina er det hyper-vigtigt at have store, lokale selskaber i folden, som man kan referere til, for vi er trods alt ret ukendte på det kinesiske it-marked," lyder det fra Søren Bak Jepsen fra Sitecore.

Han forventer, at selskabets nuværende indsats i Kina vil munde ud i, at selskabet inden for halvandet års tid åbner Sitecore China som en selvstændig forretning, ligesom Sitecore i dag også er solidt plantet i USA, i Australien og en række europæiske lande.

Sitecores internationale konkurrenter som Oracle, Adobe og HP er selvfølgelig også til stede i Kina, men de er ifølge Søren Bak Jepsen endnu ikke så store som Sitecore på det kinesiske CMS-marked.

Har ikke tid til kopi-produkter

Han peger ligeledes på, at en øget professionalisering og vækst generelt i Kina har været med til at løfte Sitecore ind i selskabets nuværende vækstmomentum i Kina.

Sådan får du del i den kinesiske it-vækst

"Vi oplever, at de kinesiske selskaber ikke har tid til at skulle fedte med et kopi-produkt for at holde deres hjemmesider i luften eller have 200 folk til at hard-kode deres websites. De vil i stedet have et professionelt system, der bare skal virke fra dag ét," fortæller Søren Bak Jepsen.

"Kineserne kan se værdien i at benytte sig af Sitecores erfaring fra vestlige kunder, som typisk er et par år foran med deres digitale investeringer," fortsætter han. 

Søren Bak Jepsen understreger, at Sitecore går efter enterprise-laget, det vil sige de store forretninger, og derfor ikke mærker noget til, mange menige kinesere grundet hampre software-priser i forhold til deres indtjening hopper over på kopi-produkter

"Vores kunder har råd til at betale, hvad det koster, og forstår også, at de ikke skal stile efter en løsning, som er "god nok", men rent faktisk vil have den bedste løsning for at forblive konkurrencedygtige," siger Sitecores chef for internationale forretninger.  

Sådan kommer du ind i Kina

Med erfaringer fra de seneste små fire år fortæller Søren Bak Jepsen, at Kina kan være et interessant marked for mange danske it-virksomheder.

Det skyldes ikke mindst den vilde vækst, som næsten er uden sidestykke andre steder på kloden. 

Søren Bak Jepsen understreger, at for en udefrakommende dansk it-virksomhed er det alfa og omega at få fat i de rigtige folk igennem eksisterende netværk.

"Jeg vil også fremhæve, at man skal have fat på lokale folk, der kan sproget og skabe de fornødne kontakter," siger han og foreslår, at hvis man som dansk it-virksomhed er interesseret i Kina, så er erhvervsafdelingen i konsulatet i Shanghai et rigtig godt sted at starte.

"Konsulatet kan hjælpe med alt det praktiske," fortæller Søren Bak Jepsen fra Sitecore, som jævnligt holder møder med sine kinesiske kolleger over telekonferencer uden de store problemer.

Læs også:
 

Her er det vanvittige kinesiske Silicon Valley - så vildt er det

Stor Sitecore-konference: Se alle billederne her

Her er de mest populære CMS'er i Danmark

Så mange penge ligger og lurer på det kinesiske it-marked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere