Artikel top billede

Tror du på at dette bliver den næste it-guldgrube?

Snart vil man kunne vælte sig i kunder og vækst på spritnyt it-marked, hævder nogle branchefolk og eksperter. Er du enig?

Det er efterhånden velkendt for de fleste, at apps til smartphones og tablets har ændret spillereglerne på softwaremarkedet ganske voldsomt og måske i endda i en grad, så man kan tale om en egentlig it-revolution.

Nu begynder både branchefolk, analytikere og softwareudviklerne selv at tale om det næste store it-eventyr, der vil komme til at tage udgangspunkt i bærbare teknologier som smartglasses og smartwatches.

Computer-briller som Google Glass bliver nemlig først for alvor interessante, når app-udviklerne begynder at udvikle innovative løsninger til dem.

I en artikel hos Reuters kan man læse, at det netop er, hvad en del udviklere nu begynder at fokusere på at gøre.

Niccolo DeMasi, der er administrerende direktør hos spilfirmaet Glu Mobile sammenligner potentialet i smartglasses og smartwatches med det, vi oplevede, da Apple lancerede den første iPhone i 2007 og var med til at sparke hele app-industrien i gang.

Shawn Hardin, der er direktør i firmaet Mind Pirate, udtaler til Reuters, at "et helt nyt app-marked vil blive født."

Måske for tidligt at juble? 

Selvom flere analysehuse har udråbt smartglasses, herunder ikke mindst Google Glass, som et it-koncept med et kæmpe potentiale, er der også mange, der mener, at det er for tidligt at tale om et nyt stort marked.

Spilfirmaet ZeptoLab, der står bag spillet Cut the Rope, mener ifølge Reuters, at der skal flere smartglasses ud på markedet, før det for alvor giver mening at satse på platformen.

Lidt samme holdning kom til udtryk for nylig hos Accenture:

"Udviklerne kan ikke vente med at få fingrene i denne fascinerende nye teknologi. Problemet er, at ingen endnu ved, hvad de skal gøre med den."

Gartner har dog peget på, at mens smartglasses indtil nu primært er blevet opfattet som fascinerende it-gadgets, så bør man som it-chef ændre den opfattelse, fordi der faktisk er reelle gevinster at hente i teknologierne.

"Smartglasses med augmented reality og kameraer kan øge effektiviteten hos teknikerne, udviklerne og medarbejdere, der arbejder i marken, inden for sundhed og inden for fremstilling," lyder det fra Gartner.

Analysefirmaet peger på, at der er en potentiale for at øge indtjeningen med flere milliarder kroner om året inden for diagnosticering og udbedring af problemer, fordi det kan gøres på hurtigt på stedet, og uden at man skal tilkalde eksperter.

Hvilket potentiale ser du i smartglasses og smartwatches? 

Læs også:

Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere