Artikel top billede

Helt ny type RAM kan ændre alt ved din computer

Både Flash-teknologi og DRAM kan blive overhalet af nye RAM-teknologier, der blandt andet byder på langt bedre performance og strømforbrug.

"Prøv at putte nogle flere RAM i den."

Sådan lyder et godt gør-det-selv-råd ofte, hvis man har bøvl med, at ens computer tygger lige længe nok på arbejdsopgaverne.

Helt nye RAM-teknologier vil om nogle år kunne hjælpe med at sætte endnu mere turbo på din maskine - og med at gøre den mere driftssikker.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Computerworld.

De nye chips er med til at udviske skellet mellem hukommelse og storage og byder på mange af de kvaliteter, vi kender fra eksempelvis vores tablet, der altid lader sig starte op med et snuptag - men i computer-varianten byder de nye typer RAM samtidig på langt bedre performance, forklarer industrianalytiker Tom Coughlin til Computerworld US.

"Vi ser, at udviklingen af nye solid-state storage teknologier begynder at spille en rolle," siger han og nævner blandt andet MRAM (magnetoresistive random access memory) og RRAM (resistive RAM), der på hver deres måde adskiller sig fra DRAM ved blandt andet bedre at kunne modstå datatab ved strømsvigt.

20 gange hurtigere

Det minder en del om den Flash-hukommelse, som eksempelvis anvendes i smartphones og tablets, men de nye RAM-teknologier vil have langt højere hastigheder og være mere holdbare.

Computerworld US skriver eksempelvis, at RRAM ventes at kunne levere 20 gange hurtigere skrivetider end NAND flash, at det vil forbruge 20 gange mindre strøm og være 10 gange så holdbart.

"Nogle af disse teknologier har befundet sig i laboratoriet og har fundet anvendelse til niche-applikationer og begynder nu at brede sig," forklarer Tom Coughlin.

Ifølge Computerworld arbejder selskaber som Renesas, Hitachi og Micron Technology blandt andet med MRAM i et projekt på universitetet i Tokyo, ligesom der også er producenter, der har kig på RRAM.

Der er dog endnu et stykke vej, før de nye teknologier i en kommerciel sammenhæng vil erstatte DRAM.

"Når de gør det, vil der være en betydelig interesse for at udvikle computerarkitekturer, der omfatter både storage og hukommelse - hvor jeg rent faktisk kan have hukommelse, der ikke går ud, når computeren lukkes."

Her kan du se en video, hvor de nye teknologier forklares:

Læs også:

Sådan opgraderer du nemt til mere RAM




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere