Artikel top billede

Omstridt dansk softwarefirma flytter til udlandet

Stor dansk softwarevirksomhed, der i 2013 blev idømt millionbøde for grov kursmanipulation, flytter nu alle sine aktiviteter til et nyoprettet schweizisk selskab.

Den århusianske softwareudviklingsvirksomhed Trifork eksekverer nu planen om at afnotere selskabet fra den danske børs i København og rykker nu i stedet aktiviteterne over i et nyt schweizisk selskab.

Det skal ifølge bestyrelsen gøre virksomheden "attraktiv for internationale investorer og derved give bedre adgang til ny selskabskapital," fremgår det af en ny fondsbørsmeddelelse fra virksomheden.

Derudover er en af begrundelserne, at alle virksomhedens forretningsenheder i forvejen rapporterer til koncernledelsen i Schweiz.

De konkrete planer omkring en egentlig afnotering fra den danske børs falder oven på et turbulent år, hvor virksomheden i 2013 blev idømt en millionbøde for kursmanipulation af særlig grov karakter.

Sådan udføres afnoteringen

Trifork A/S, der i dag blandt andet laver software til finans-, sundheds-, og telekommunikationsindustrien, kommer for fremtiden til at bogføre sine aktiviteter i det nystiftede schweiziske selskab Trifork Holding AG.

"Det er intentionen, at Trifork Holding skal fungere som det ultimative holdingselskab for Trifork-koncernen og være centrum for alle koncernens internationale aktiviteter," skriver bestyrelsen i meddelelsen.

Når den endelige overdragelse af aktiviteterne er afsluttet, vil det danske selskab blive afnoteret.

"Såfremt Trifork Holding AG efter afslutningen af overtagelsestilbuddet besidder mere end 90 procent af aktierne og stemmerne i Trifork A/S, er det Trifork Holding AG's hensigt at gennemføre en tvangsidløsning af de resterende aktier og ansøge om en afnotering af Trifork A/S fra NASDAQ OMX Copenhagen," fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

Danske ansatte er fredet

Allerede i august 2013 luftede virksomheden sine afnoteringsplaner og lovede samtidig, at manøvren ikke fik konsekvenser for de danske ansatte.

"Nej, de vil kun mærke noget i den forstand, at vi vil vækste yderligere i Danmark, og derfor vil der blive flere danske medarbejdere," fortalte administrerende direktør Jørn Larsen i fjor.

Læs også:
Dansk it-firma med 260 ansatte flytter til udlandet
Helt nye ejere måske på vej i omstridt dansk softwarehus
Trifork-formand efter millionbøde: Vi er lettede
Dansk softwarefirma får bøde på en million kroner
Dansk it-selskab i retten: Tiltalt for kursmanipulation




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere