Artikel top billede

Lenovo i dansk offensiv: Jagter disse kunder

Den kinesiske hardwareproducent udfordrer sine konkurrenter og forsøger at få fodfæste på det danske servermarked. Se her hvilke kunder kineserne går efter.

Den kinesiske hardwareproducent Lenovo vil bryde med sit velkendte image som ene og alene pc-producent. Senere i denne måned begynder Lenovo i Danmark nemlig at sælge og markedsføre en stribe forskellige server- og storagesystemer på det danske marked, som dermed bliver det første land i Skandinavien, hvor Lenovos servere bliver tilgængelige for kunderne.

Lenovos danske landechef Jørn Rønning fortæller, at man især satser på at nå ud til især små og mellemstore virksomheder.

"Vi har annonceret til markedet, at salg af servere og storage-løsninger starter i januar. Vores primære fokus i første omgang er små og mellemstore virksomheder," siger Jørn Rønning.

Den nye produktlinie, der går under navnet ThinkServer, tæller såvel Windows- og Intel-baserede rackservere, tower servere, NAS og storage-enheder, fortæller Jørn Rønning.

Ligesom på pc-markedet lægger Lenovo op til at sælge server og storage 100 procent gennem det forhandlernet, som har gjort Lenovo til Danmarks største pc-producent.

Den nye satsning har været længe undervejs. Tilbage i 2012 indgik Lenovo et partnerskab med storageproducenten EMC. Derudover får kunderne også adgang til software og tjenesteydelser fra blandt andet VMware og Oracle.

Det er ikke første gang, at Lenovo forsøger at kile sig ind på servermarkedet. I 2009 løb en tilsvarende satsning hurtigt ud i sandet.

Belært af erfaringerne ønsker Jørn Rønning ikke at sætte tal på, hvor meget og hvor hurtigt Lenovo i denne omgang forventer at få fodfæste på servermarkedet. Men han lægger ikke skjul på, at man går efter at blive en betydende spiller i konkurrencen på SMB-markedet, hvor HP i dag er den førende leverandør af servere.

"Nu skal vi først lige i gang, så jeg vil helst ikke komme med et tal for, hvor stor en del af markedet, vi vil have. Men vi ønsker at være en markant spiller, når det gælder servere og storage til mindre virksomheder," siger han.

Læs også:

Test: Synology 1813+ er en toplækker NAS

Dette server-marked er på vej frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere