Artikel top billede

James Gosling bruger både tommelfingeren opad og nedad, når han kigger på, hvordan Oracle har behandlet teknologier fra Sun Microsystems.

Java-opfinder begræder Oracles håndtering af Sun-teknologi

Oracles håndtering af Sun-teknologier som Java, Solaris og MySQL bliver alle bedømt vidt forskelligt af Javaens fader James Gosling. Læs hans karakterbedømmelser her.

Javaens fader James Gosling har i anledning af fire års jubilæet for Oracles milliard-opkøb af Sun Microsystems bedømt it-gigantens håndtering af forskellige Sun-teknologier.

Det gør James Gosling for Computerworlds amerikanske søstermagasin Infoworld, hvor han trods tidligere tiders udfald mod Oracle giver it-giganten en ganske pæn karakter med på vejen, når det kommer til hans lille baby, Java.

"Oracle har gjort det overraskende godt med Java, på trods af de støt stigende udfordringer med at håndtere sikkerhedsproblemer," lyder skudsmålet fra James Gosling til Infoworld om Java-udviklingen i Oracle-regi.

Oracle får karakteren B+ for Java-håndteringen, hvilket svarer til 7 på den danske karakterskala for 'den gode præstation'.

Solaris dumper med brag

Anderledes hård er James Gosling i bedømmelsen af Oracles behandling af Solaris-styresystemet, som han mener er brændt ud under Larry Ellisons og kompagnis ledelse.

"Totalt dødt. Licensprisen for Solaris er så høj, at det er skørt bare at tænke på at bruge det, og hardware-tilbuddene fra Oracle giver ingen mening. Jeg er nødt til at konvertere alle min Solaris-systemer til Linux. Jeg græder," forklarer James Gosling til Infoworld.

Solaris-håndteringen får karakteren F-, hvilket svarer til -3 med pil nedad for 'den helt uacceptable præstation'.

Flere gennemsnitskarakter

Udover Java i øverste top og Solaris som den helt store bundskraber giver James Gosling gennemsnitskarakterer til andre Sun-teknologier som MySQL. NetBeans IDE og Glassfish app server.

MySQL får karakteren C svarende til 4 for 'den jævne præstation', mens James Gosling tilføjer, at teknologien ikke er død, men kørt noget af sporet og blandt andet erstattet af NoSQL.

Glassfish-projektet får B-, hvilket igen kan oversættes til 4 på den danske karakterskala, da James Gosling mener, at det rykker fremad, dog uden den store promovering.

Også NetBeans får B-, da James Gosling vurderer, at 'moderskibet' Oracle ikke helt har fattet, hvilken juvel selskabet er kommet i besiddelse af.

SPARC-arkitekturen er uden for bedømmelse, da James Gosling mener, at SPARC var i en masse problemer, inden Oracle overtog Sun Microsystems.

James Gosling stoppede efter 26 år hos Sun Microsystems i Oracle i 2010, hvorefter han i en kort periode var ansat hos Google. I dag er James Gosling chefarkitekt hos it-selskabet Liquid Robotics.

Læs også:

Her er Oracles 10-års plan for Java-udviklingen




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere