Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem

Microsoft vælger i sidste øjeblik at forlænge supporten af meget populært, men dødsdømt, styresystem. Se her, hvad selskabet vil blive ved med at opdatere.

Microsoft forlænger endnu en gang supporten af det 12 år gamle og meget udbredte styresystem Windows XP, der ellers har stået til at blive afsluttet endegyldigt til april.

Det kan du læse mere om her: Om 90 dage sendes sikkerhedssoftware til XP i graven

Microsoft har imidlertid nu besluttet at forlænge udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Windows XP med yderligere et år.

Det betyder, at selskabet vil udsende antimalware-opdateringer til System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protections og Windows Intune til 14. juli 2015.

De pågældende systemer anvendes primært af professionelle kunder.

Også konsum-rettede Security Essentials vil blive forlænget.

Sikkerhedsproblem

Netop sikkerhedsaspektet har været en af de væsentligste bekymringer ved Microsofts beslutning om at afslutte XP, der efterhånden har fået forlænget sin levetid adskillige gange.

12 år gamle Windows XP er fortsat i dag en af Microsoft meget populære styresystemer og anvendes fortsat mange steder.

Det kan du læse mere om her: Her er de mest populære styresystemer netop nu

Det er dog trods den nye forlængelse fortsat Microsofts plan at stoppe endegyldigt med at udsende opdateringer til XP inden for den kommende tid.

Men selv om de fleste XP-kunder godt er klar over, at den planlagte afslutnings-dato - hvor Microsoft vil udsende den allersidste sikkerhedsopdatering til systemet - nærmer sig, har mange af dem problemer med at nå at skifte inden udløbsdatoen til april.

Det kan få konsekvenser, idet Microsoft ikke vil patche opdagede sårbarheder efter udkøbsdatoen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Den nye forlængelse har alene til hensigt at give pressede kunder lidt ekstra tid til at færdiggøre skiftet fra XP til et nyere styresystem.

Opdateret: Microsoft understreger over for Computerworld, at den såkaldte 'end-of-service' ikke er udskudt og at den som planlagt vil finde sted til april, men det altså alene er anti-malwarebeskyttelsen, der forlænges.

Læs også:

Denne hardware giver XP dødsstødet

Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere