Artikel top billede

Twitter træffer 'helt usædvanlig' designbeslutning

Brugertest: Twitter har valgt helt nye funktioner i kampen om at få flere brugere. Det eksperiment er på ingen måder heldigt, bedømmer dansk usability-ekspert.

Hos det populære mikroblogging-site Twitter med omkring en halv milliard brugere har man valgt at gå ganske nye veje for at kapre flere brugere.

Selskabet har simpelthen valgt at sløjfe sin normale tilmeldingsformular, når man tilgår sitet fra en Windows-pc og Mac, og erstattet det med en app-download - som man lige skal bladre lidt efter på Twitters website.

Hvis man derimod tilgår sitet fra en Android eller iOS-enhed, fungerer tilmeldingsprocessen ganske normalt, som man har kendt gennem internettets 25-årige historie med afgivelse af navn, brugernavn, adgangskode og deslige. 

'Helt usædvanlig'

Computerworld har bedt usability-eksperten Rolf Molich om at teste Twitters nye tilmeldingsproces. Han har 30 års erfaring inden for brugervenlighed i firmaer som Nielsen Norman Gropup og sit eget selskab DialogDesign.

Han har i forvejen ikke en Twitter-konto, og usability-eksperten er langtfra imponeret over, hvor bøvlet det er at komme til at kvidre med på nettet.

"Jeg har ikke noget imod, at man prøver noget nyt, men tilmeldingen er helt usædvanlig, da den er besværlig, tager for lang tid og sproget hopper frem og tilbage mellem dansk og engelsk," lyder bedømmelsen fra Rolf Molich.

"Det tog omkring 11 minutter fra jeg startede, til jeg kunne taste mine oplysninger ind, og det er cirka tre gange længere tid, end jeg ville forvente," fortsætter han.

Sådan gjorde vi

Den lynhurtige test af tilmeldingen til Twitter foregik ved, at Rolf Molich tastede t-w-i-t-t-e-r-.-c-o-m ind i en browser på sin Windows 8.1-maskine og ledte efter tilmeldingsknappen.

Den blev ikke fundet i første hug, hvorefter usability-eksperten bladrede rundt, indtil han endelig fandt app-download til Windows 8.

Herefter blev han bedt om at indtaste sin mailadresse, hvorefter han fik mailet et link, som umiddelbart ville sende ham ind i Microsofts app-butik.

"Det virkede dog lidt underligt, at man i mailen får at vide, at man skal åbne linket fra en mobil enhed," lyder det fra Rolf Molich, som ved et ganske normalt museklik blev sendt ind til den gratis Twitter-app i Microsoft-butikken.

Hvad så nu? 
App'en downloades og installeres på Windows-maskinen, hvorefter den umiddelbart ikke kan findes.

Twitter gemmer sig bag hjemmeside

"Min app-oversigt i Windows 8.1 er sorteret i alfabetisk rækkefølge, og der lå den som nummer 30 ud af omkring 35 programmer," forklarer Rolf Molich.

Først efter app'en bliver fundet og åbnet kommer brugervenligheds-eksperten ind til tilmeldingsprocessen, så han kan oprette en Twitter-konto.

"Jeg gentager, at det er usædvanligt, og det er absolut ikke positivt ment. Jeg er jo vant til, at det foregår meget nemmere end dette her," siger Rolf Molich og henviser til oprettelsesprocedurer hos blandt andre Twitter-konkurrenter som Google+ og Facebook.

Total radiotavshed

Computerworld har henvendt sig til Twitters amerikanske presseafdeling ad flere omgange for at få en forklaring på, hvorfor tilmeldingsproceduren er blevet lavet så radikalt meget om.

Men her er den eneste kommentar fra pressemedarbejder Julie, at selskabet ikke har nogen kommentarer til vores spørgsmål - ud over en henvisning til selskabets blog, hvor der annonceres en række af eksperimenter i den kommende tid.

De spørgsmål, som Computerworld ellers gerne ville have svar på, er: 

- Hvorfor har Twitter ændret tilmeldingsproceduren for pc- og Mac-brugere?

- Hvor længe har I haft fjernet muligheden for at tilmelde sig via nettet, hvis man er pc- eller Mac-bruger?

- Er det overhovedet muligt at blive Twitter-bruger, hvis man eksempelvis sidder på en Windows XP- eller Windows 7-maskine (som der umiddelbart ikke findes apps til)

- Hvor meget af jeres nuværende trafik kommer fra pc-browsere sammenlignet med mobile apps/mobile enheder?

- Tror I, at Twitter vil få flere nye brugere, når I har fjernet muligheden for at tilmelde sig Twitter fra en browser, som brugerne er vant til på webtjenester som Facebook, Gmail og Outlook/Hotmail?

Giv din mening til kende: Hvad mener du om Twitters nye tilmeldingsprocedure? 

Læs også:
Her er listen over danske CIOs på Twitter 

Nye dokumenter afslører: Pengene vælter ud af Twitter

Vupti: Twitter er pludselig mange milliarder kroner værd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere