Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Intern besked afslører uro: TDC-ansatte bekymrede

En besked på telegigantens intranet afslører, at nye planer om blandt andet outsourcing skaber uro. Ansatte er bekymrede, fremgår det videre.

TDC har planer om mere udlicitering.

Det fremgår af en meddelelse til de ansatte med overskriften "Fremtidens forretningsmodel under udvikling", som blev udsendt den 22. januar 2014. I meddelelsen står der, at man vil overveje "partnerskaber, outsource eller offshore" på en stribe nye områder.

Flere TDC-topfolk skal lede hele processen, hvor analysefasen forventes færdig inden 3. kvartal 2014.

"Vi har allerede mange erfaringer med outsourcing og offshoring i forhold til fx it, finans og drift af mobilnetværket, så det er ikke nyt for os at organisere os og styre forretningen på denne måde uden at miste kontrol eller give køb på kvalitet," udtaler koncerndirektør Pernille Erenbjerg fra TDC i beskeden. 

Ansatte er bekymret

Men de ansatte er bekymrede, fremgår det.

"Projektet blev i sidste uge behandlet på et ekstraordinært HSU-møde (hovedsamarbejdsudvalgsmøde), og næstformand Steen Jacobsen er betænkelig ved tanken om yderligere outsourcing af tekniske og markedsmæssige kompetencer, ligesom han ikke forstår, hvorfor ledelsen overvejer at outsource områder med kundekontakt," hedder det i beskeden.

"Det er klart, at vi som medarbejdernes repræsentanter er bekymrede for denne udvikling," udtaler han i beskeden.

"Jeg kan godt forstå, at TDC Group løbende skal effektivisere forretningen, men det tab af arbejdspladser, der kommer ved effektiviseringer, skulle så gerne opvejes af investeringerne og udvikling af nye forretningsområder," siger Steen Jacobsen.

Han stiller sig kritisk over for, om andre virksomheder kan gøre det bedre og billigere og fortsat holde det høje kvalitetsniveau.

Men de konkrete analyser vil blandt blive sat ind på områderne: "Call Center, Back Office dvs. Order Management (Channels), Teknik (både installation, fejlretning og kabelproduktion), Netværk (fastnet), Forretnings Support (Finans, Logistik Center, Løncenter og HR-services mm.)."

En styregruppe er nedsat, som skal træffe de endelige beslutninger. I gruppen sidder Peter Schleidt, koncerndirektør Operations, Jens Aaløse, koncerndirektør Channels, Miriam Hvidt, koncerndirektør HR & Stakeholder Relations, Carsten Bryder, vicedirektør Operations, Robert Dogonowski, underdirektør Stabe og Pernille Erenbjerg, koncerndirektør.

TDC's topchef Carsten Dilling bekræfter i dagens udgave af Berlingske, at TDC er tvunget til mere udliciterering.

Hos TDC's presseafdeling ønsker man ikke at kommentere oplysningerne om uro eller indholdet i den interne besked.

I stedet henviser pressemedarbejder Povl Rasmussen fra TDC til artiklen hos business.dk.

Læs senere en kommentar fra Dansk Metal, der organiserer mange af de ansatte i den milliardstore koncern med op imod 9.000 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere